Fra soldater til børn med ADHD.

Jeg fandt programmet “Free the Mind – sæt sindet fri” på DR’s hjemmeside. Jeg er jo slet ikke i tvivl om den gavnlige effekt af mindfulness, men denne udsendelse blev for mig det endegyldige bevis på, at det er for alle. Det blev også startskudet til denne blog! Programmet er et virkelig fint symbol på min pointe om, at mindfulness ikke kun handler om at finde balancen i sindet men også i livet. Gør det til dit eget!

Kort fortalt følger vi i programmet to grupper af personer, der hver med deres problemer deltager i forsøg med minfulness. Den ene forsøgsgruppe er tidligere udsendte amerikanske soldater, der er vendt hjem med post traumatisk stress og i den anden ende af scalaen møder vi Will, et børnehavebarn med ADHD. Altså personer med ret så forskellige problemer, fra Will, der er født med sin ADHD til de forskellige traumatiske oplevelser soldaterne har været igennem, både som udenforstående tilskuere til selv at være implicerede. Selvom det alle er vidt forskellige oplevelser, er der ingen tvivl om, at uden mindfulness, ville alle personer blive medicineret for deres symptomer, også Will, der allerede som 3 årige blev anbefalet ADHD medicin. Hvor er det trist, at det første middel vi griber til er den kemiske! Jeg må dog også hurtigt nævne, at man ikke i alle tilfælde vil kunne bruge mindfulness. I visse situationer vil men bruge det som forebyggende frem for helbredende alt efter personens psykiske tilstand. Men jeg så Programmet som lidt af et opråb om at få udbredt kendskabet til dette ”bevidste nærvær”. Jeg kan ikke lade være med at tænke på alle de pinsler og frustrationer folk kunne undvære med et simpelt værktøj – at træne sit nærvær og at lære at forbinde krop og sind.

Jeg vil helt sikkert komme mere ind på børn, mindfulness og yoga, men som en start vil jeg lige dele Børns Livskundskab’s hjemmeside, hvor man kan snuse lidt.

http://www.bornslivskundskab.dk/category/forside

Link til DR er desværre ikke længere tilgængeligt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.