Life in motion Drop-in session – 2 timers nærvær for krop og sind.

Min interesse for yoga og mindfulness startede for 6 måneder siden. Yoga – primært Flow og Hatha yoga – har jeg dyrket i Fitness World og hjemme på stuegulvet. Mindfulness har jeg lært igennem forelæsninger ved Århus folkeuniversitet, bøger og artikler samt igennem min daglig meditation ved hjælp af mine uundværlige apps. Da jeg besluttede mig for at lave denne blog blev det både som en måde at prøve at afmystificere yogaen og mindfulness men også som en metode for at sikre min egen fortsatte søgen og udvikling inden for områderne.

I min søgen fandt jeg frem til Life in Motion (www.lifeinmotion.dk), Anne Marie Beck’s én-kvindes coach og mindfulness firma med base i Århus. Førstehåndsindtrykket var så positivt, at jeg straks begyndte at klikke rundt. Det var tydeligt, at Anne Marie har et meget professionelt og afslappet forhold til Mindfulness. Det bliver ikke gjort til mere end, hvad det er. Mindfulness kurser og arrangementer, har haft en tendens til at ligge i den høje ende prismæssigt, så glæden var stor, da jeg opdagede Anne Marie’s ”Drop-in sessioner” til kun 150,- for 1 times yoga med Mai Nichol og 1 times mindfulness meditation ved Anne Marie selv. Det måtte jeg prøve!

En frostkold aften i februar blev det endelig tid til min første ”drop-in session”.  Jeg var spændt på, hvad aftenen ville byde på! Hvordan jeg ville klare 1 times meditation, når det længste jeg havde klaret til dato var 25 minutter i stræk. Det gik til min skræk op for mig, at jeg måske slet ikke er så åben over for yogaens mange grene, som jeg havde gået og bildt mig ind, for Mai er uddannet inden for Forest yoga og hvad er det nu for noget?!? Måske jeg var lidt spændt da jeg stod uden for døren, men straks jeg kom ind, blev jeg mødt af Anne Marie og Mai’s varme og smilende imødekommenhed og krop og sind slappede roligt af. I den dejligt opvarmede sal lå yogamåtterne, yogablokke og tæpper allerede klar til 2 timers fordybelse.

Mai started først med en lille introduktion af forest yoga, hvor åndedræt og et bevidst fokus er vigtig. Jeg tænkte umiddelbart, at det er vigtigt i alle grene inden for yogaen, men under hendes vejledninger forstod jeg, hvad hun mente! Vi startede med en kort meditation, som er meget brugt i Yogaen, for at ”lande” og blive bevidst om kroppen og åndedrættet. Efter meditationen blev vi guidet igennem en vekselåndedrætsøvelse(se link nederst), der giver øget fokus på åndedrættet og som jeg har brugt rigtig meget i de perioder, hvor åndedrættet har været besværet. Yogaen var umiddelbart meget enkle øvelser som kattestræk og krigerstilling, men med Mai’s hjælp og vejledning blev strækkene mere dybe og fokuset på åndedrættet tydligere. Vi blev undervejs mindet om, hvor vi skulle mærke strækket, åndedrættet og bevare fokuset. Det var en utrolig dejlig måde gradvist at slappe helt af og forberede sin krop, sit sind og sit åndedræt på den næste times meditation!

1 times meditation – En udfordring for både krop og sind! Kan jeg sidde stille i så lang tid og måske vigtigst af alt, kan jeg være fokuseret i så lang tid? De næste 60 minutter blev dog (til min lettelse) delt op i mindre meditationer med hvert deres temaer; fokus på åndedrættet, lyde, accept osv. I de sidste meditationer kunne jeg mærke, at sindet især blev udfordret af min krops trang til at røre på sig. Jeg ville jo gerne gøre det helt rigtigt, men som både Mai og Anne Marie sagde efterfølgende, så er det vigtigt at lytte til kroppen, og flytte lidt rundt undervejs, så den ikke ender med at skabe større fokus end nødvendigt. Når jeg tænker over det, er det vel lige præcis det mindfulness er, opmærksomhed på det, der er lige nu og her. Det må jeg huske næste gang!  Anne Marie blev uddannet inden for MBSR og MBCT mindfulness for 8 år siden og hun vandt med det samme min opmærksomhed med sin behagelige stemme samt gode og uhøjtidelige ordvalg. Jeg havde frygtet at en time ville føles som en evighed, ”når fokus på nuet” var min eneste opgave, men da meditationsklokken lød for sidste gang tænkte jeg ”øv er de 2 timer allerede gået”.

Der er ingen tvivl om, at disse drop-in sessions skal blive en tilbagevendende begivenhed for mig! Den varme, glæde og uhøjtidelige tilgang til Yoga og mindfulness som både Mai og Anne Marie udviste var en fornøjelse at være en del af og en dejlig måde at gøre noget godt for sig selv. Som jeg har skrevet før er Mindfulness for mig yoga for sindet og yoga er mindfulness for kroppen. Det er ikke kun bevidst nærvær, men en måde at forbinde krop og hovede. Jeg glæder mig allerede til 12. marts når der igen er Drop-in session!

Har du også til tider åndedrætsbesvær? Under mit stress forløb gik jeg blandt andet til kiropraktor, for at få løsnet op for de spændinger jeg havde fået efter lang tids åndedrætsbesvær. Hun introducerede mig til vekselåndedrætsøvelsen, som jeg trænede 10 min hver morgen og aften. Det havde en utrolig effekt! Klik her for selv at prøve øvelsen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.