Tid til en udfordring!

20130225-195540.jpg

Jeg er i sommerhus med familien. Masser af afslapning, ro og skøn natur. Skønt for krop og sind. Jeg kastede mig ud i et O-løb med min bror og nød udfordringen i at løbe rundt i klitternes kuperede terræn og prøve at finde hoved og hale i nord og syd og kortets stisystem- eller mangel på samme. Det var en fantastisk tur i det skønne vejr og kvalitetstid med min bror. Der var helt sikkert tale om en oplevelse af FLOW, altså en tilstand, hvor alt smelter sammen, man kan snakke om en modsætning til mindfulness, hvor man er bevidst nærværende i nuet. Vi ænsede ikke tiden, fordi vi var så engagerede i at finde vej og konkurrencen i at være den, der fandt posterne. Vi var glade og i godt humør, det var en sjov udfordring, der sad i kroppen resten af dagen. Men da jeg hoppede glad under dynen fik det mig til at tænke. Jeg er god til at tage imod de fysiske udfordringer og ofte udfordringer, der kan medføre denne følelse af flow, men måske er det på tide at udfordre mit sind, mit bevidste nærvær? Flow er en skøn fornemmelse men en tilstand man skal passe på med at jagte. Balancen er at kunne vende tilbage og nyde at være i det der er, også selvom virkeligheden ikke altid er rar eller spændende at være til stede i. Siden jeg startede med min mindfulness meditation har jeg proklameret, at 20 minutter om dagen var nok til at mærke resultater, det mener jeg for så vidt stadig. Men jeg har lagt mærke til, at under forelæsninger og artikler, bliver det ofte nævnt, at forsøgsgrupper har mediteret i 40 minutter hver dag i forsøgsperioden. Hvad vil det gøre med mig, hvis jeg fordobler min daglige dosis? Skal det overhovedet gøre noget? Skal jeg have et mål for at forøge min meditationstid eller skal jeg bare nyde de ekstra minutter om dage, hvor sindet får lov til at slappe af fra hverdagens tanker og oplevelser? Jeg er blevet nysgerrig på det og tænker også, at hvis jeg skal kunne skrive denne blog er jeg nødt til at begynde at udvide mine horisonter og prøve eksperimentere på egen krop. Udfordringen varer i 4 uger med 40 minutters daglig meditation og den er hermed skudt i gang, under smukt vejr og fantastiske rammer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.