En OL disciplin.

Jeg har nu i snart 3 uger praktiseret 40 min meditation om dagen. Det er et tidspunkt på dagen jeg ser frem til, fordi det er så skønt med et legitimt ”hvil”. En pause fra dagens øvrige gøremål. Men det er svært! Man skal være ikke dømmende og acceptere at tanker dukker op, men hvad nu, hvis de er der hele tiden! Jeg var til drop-in session hos Life in Motion i tirsdags, hvor vi snakkede om det, at kunne bevare fokus på nuet og at det var en øvelse, der kræver tid og accept af, at det kræver tid. Jeg er nok typen, der når jeg finder noget der interesserer mig, så vil jeg vide alt og mestre det med det samme! Nogle kalder det tålmodighed – eller mangel på samme. Hvis jeg havde kastet min kærlighed på højdespring ville jeg ikke regne med at kunne springe særligt højt i første forsøg – det er jo en OL disciplin! Jeg ville træne og gradvis vænne mine muskler og sind til at øge højden. At træne sit nærvær, er det ikke det samme? Er det ikke en muskel en disciplin, der skal trænes op? Jeg læser pt. Følsom intelligens, om menneskers følelser, hvad det er for en størrelse, hvordan de udvikles og hvor i hjernens fantastiske opbygning de opstår. Det har vist sig, at det er nemmere for mennesker at læser og lære facts end det er at lære om og evt. ændre følelser! Noget vi har så tæt på os, noget der er så stor en del af os og alligevel en del, der er svær at komme i kontakt med. Med den viden giver det mig en større accept af, hvorfor mindfulness kan være så pokkers svært. Mindfulness arbejder groft sagt i samme del af hjernen, hvor følelserne er og derfor finder man også så mange resultater, hvor mindfulness hjælper på depression, angst, spiseforstyrrelser osv. Altså lidelser, der opstår ”sammen med” følelser. Det giver en, for mig, større forståelse af, hvorfor mindfulness kan være så svært. Man tænker lige umiddelbart, for pokker, det handler jo om at trække vejret og ikke lade sig forstyrre af sine tanker, hvor svært kan det være? DET ER SVÆRT men jeg er sikker på, at det blot kræver øvelse! I stedet for at tro jeg skal hoppe højt i første spring, så sætter jeg farten ned. Jeg vil fremover træne sindet bedre op. 10 minutter om morgnen, 15-20 minutter midt på dagen og 10 minutter om aftenen, og så ellers fortsætte med at prøve at gøre ting nærværende. Skrælle en gulerod, vaske hår, handle ind, børste tænder, bage kage og nyde at spise den med fuldt nærvær.

God weekend!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: