Perfect imperfection

Perfect inperfectionYoga og mindfulness er på alles læber og vel hvad man kan kalde buzz ord. Jeg synes desværre at det kan medføre, at som med et trylleslag, så kan vi med yoga og mindfulness klare ALT! Hvordan har vi overhovedet kunnet leve uden? Jeg vil ikke nedgøre eller negligere de to begreber, der trods alt er blevet så stor en del af mit eget liv og dermed også skabt en kæmpe forandring, men jeg bliver måske lidt bekymret, nå jeg læser om alt det både yoga og mindfulness bliver sat i forbindelse med af egenskaber. Ro og harmoni, mere livsenergi, smuk udstråling, listen er lang og fuld af gode og ønskværdige mål. MEN jeg synes det bliver slørende, nå vi begynder at komme for mange positive adjektiver på de to begreber. De bliver indhyllet i ”welness ord” og det fjerner fokus fra, hvad jeg ser som det helt grundlæggende for både yogaen og mindfulness, nemlig en hverdag med kropsbevidsthed og et fleksibelt sind.

Jeg tager ofte yoga timer via online studiet Yogaglo og synes Tara Judelle er fed og udfordrende! Hun sagde engang på en time, hvor hun var kommet for sent

”Det var så frygteligt at opdage, at det ville være umuligt for mig at nå frem i tide. Jeg er yogalærer! Som yogalærer spiser vi sundt, lever i balance og en ting er helt sikkert, vi kommer ikke for sent!”

Hun fik sagt til sig selv, at hun jo bare var et menneske, der kunne begå fejl såvel som så mange andre og undskyldte naturligvis for forsinkelsen men accepterede at det kunne ske. Jeg synes det var så fedt og vigtigt at være ærlig og menneskelig! Derfor tænker jeg, at når journalister skriver så rosende og fint om blandt andet yoga så er de med til at sætte det på en pedistal og gøre det til et glansbillede af ”du får det perfekte live med yoga”- eller mindfulness for den skyld, men det gør man jo ikke og tror man på illusionen om at man gør, så er jeg bange for, at der venter en skuffelse.

Jeg laver yoga dagligt, mediterer dagligt, men har jeg et perfekt liv? Nej for pokker langt fra! Jeg bliver stadig nervøs første gang jeg skal undervise ny eller møde nye mennesker. Jeg kan sagtens ligge søvnløs om aftenen vel vidende om at lidt meditation og yoga ville kunne hjælpe mig med at falde til ro og jeg kan være præcis lige så forvirret som jeg altid har været. Mit liv har altså ikke forandret sig – og dog. Jeg er blevet bevidst om mine tanker (for de vil altid være der!), følelser (som følefis er der mange!) og min krops signaler(og de er der!). Men det er jo til hver en tid mit eget ansvar at være bevidst og reagere. Både yoga og mindfulness er altså perfect imperfections, der præcis som at spise sin vitaminpille er en del af hverdagens sundhed og ikke et smukt welness begreb, man kan dyrke en gang hver 3. måned og forvente et smukt liv.

One thought on “Perfect imperfection

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: