Come fly with me

Billede

Før jeg tog min yoga lærer uddannelse forstod jeg virkelig ikke, hvad armbalancer havde med yoga at gøre. Som jeg så det var det bare unødig blær. Min holdning har ændret sig! Armbalancer er en grundig træning af hele kroppen og det kræver enormt fokus, bevidst nærvær. Kan du forestille dig at balancere på sine hænder og tænke dagens trumerum igennem samtidig? Nej vel? I armbalancerne kræver det som regel lige dele styrke, smidighed og teknik. Jeg bruger som regel stillingerne som et slags frikvarter og elsker bare at sætte god musik på og tumle rundt på måtten. Hvem har sagt man ikke må grine mens man praktiserer yoga?!?

Jeg læste for noget tid siden en artikel(se link), hvor der beskrives 4 grunde til, at vi ikke har brug for armbalancer. Jeg vil som sådan ikke gå ind i, hvad artiklen handler om eller om jeg er for eller imod den, men bare understrege, hvor vigtigt det er at forstå at yoga er, hvad du gør det til og at det er en process, der forhåbentlig aldrig slutter! Vi dyrker det af forskellige grunde og jeg tænker ikke, at den ene form for yoga er mere rigtig end den anden, så længe du vælger ud fra dit behov. Hvis du ikke synes armbalancer er sjove at lege med eller kan du ikke se pointen med dem, så drop dem og kast dig over andre stillinger, men pas på med at kalde dem nyttesløs blær, som jeg jo selv gjorde, for dykker du først ned i dem og begynder at forstå anatomien og psykologien, så vil du formodentlig lære, at det her for alvor handler om at lære din krop og psyke at kende samt at være tilstede i det du lave lige nu og her! Kan du som begynder kaste dig ud i dem? Ja for pokker da, for på samme måde som med så mange andre stillinger, så skal du arbejde med stillingen og lære din krop at kende igennem dem. Yoga handler aldrig om perfektion men om processen!

Som sagt, så består balancerne både af styrke, smidighed og teknik. Derfor bruger jeg god tid inden jeg vil lege med dem, til at arbejde med kroppen i forberedende stillinger. Det er nok ikke en stor overraskelse, hvis jeg siger, at yoga blandt andet handler om at komme ned i kroppen og mærke, hvad der sker, du skal selv låse op for, hvordan stillingen føles og mærkes. Det kan aldrig forklares 100% men du ved helt sikkert, når du er der og så handler det om at huske det!

Billede
Pincha mayurasana

Jeg har efterhånden en del armbalancer jeg øver mig på. Eksempelvis Pincha Mayurasana eller påfugle fjeren som jeg har prøvet at illustrere med en tændstik mand. Selvom det er den stilling jeg øver mig på, så er det faktisk sjældent den jeg øver mig med. I stedet bruger jeg tid på ex forarmsplanke og ét benet delfin. Stille og roligt træner jeg mine forarme og skuldre til at have lyst til at bære mere vægt og min core og ”supermands muskler” til at stabilisere. En gang imellem giver jeg så mig selv tid til at lege og prøver om benene vil op i Pincha – hvilket de stadig ikke er helt vildt pjattede med.

Billede
Ét benet delfin

Så det jeg prøver at gøre klart med det her indlæg er vel egentlig bare, at somme tide skal vi måske også passe på med at gøre tingene værre og tungere end de er. Yoga må også godt være en leg, hvor du udfordre dig selv og bare fjoller rundt. Er det ikke noget med smil til verdenen og verdenen smiler til dig? Måske det ikke er så tosset at få et lille grin på måtten?

 

 

 

http://www.elephantjournal.com/2013/11/4-reasons-we-dont-need-fancy-yoga-poses/

 

En kommentar til “Come fly with me

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.