Magnus og Myggen

 

“Life is 10% what happens to me and 90% how I react to it.”

 

Det kan tit og ofte være det uvisse, det vi ikke kan kontrollere eller være herre over, der gør os stressede og som kan være med til at skabe ubalance i vores liv. Så det her med at leve sit liv i balance er en måde hele tiden at lære at tilpasse sig til livets omskiftelige natur – life is a bumby ride.

 

Jeg så et interview med den skønne Martin Freeman, der var inde på, at vi i den moderne verden har vænnet os til at få svar på alt vi vil og også når vi vil, men nogle spørgsmål besvares jo ikke lige nemt. Vi må forsøge at opgive kontrollen. I min familie har vi lånt en sætning fra Magnus og myggen, der siger “det kommer når det kommer:” Ret provokerende egentlig, for det er jo et svar, der egentlig ikke svarer på ret meget.

 

Jeg har helt klart haft en tendens til at give efter, lade udfordringerne fylde og lade min underbevidsthed opsluges af udfordringerne. Jeg blev til problemet. Når jeg så var kommet igennem udfordringen, så kunne jeg ånde op og give plads til mig selv igen. Men hvorfor egentlig lade udfordringerne styre livet? Hvorfor er det først efter en hård periode, at man skal ånde lette op? Tid er jo ikke noget man får, det er noget man ta’r, så hvorfor ikke ta’ sig tiden til at passe på sig selv i svære perioder. Det er her du virkelig har brug for roen til at mærke efter og samtidig også roen til ikke at lade dig opsluge af udfordringerne. Accepter, at udfordringen er der, ja, men uden at du bliver din udfordring. Det er absolut ikke nemt bare at give slip og lade tingene ske. Det ligger også i vores samfund, at når vi går igennem en udfordrende periode, så forventer vi næsten at vi skal hænge med hovedet og nærmest slæbe os igennem. Men det behøver ikke være sådan.

 

Jeg har læst bogen “Lige meget hvor du går hen er du der” af Jon Kabat-Zinn og her er et citat der efter min mening beskriver det hele megt fint:

 

“Giv dig selv lov til at lade dette nu være præcis som det er – både i tanken og i følelsen – og tillad dig selv at være præcis som du er. Når du er parat, bevæger du dig videre i den retning dit hjerte ønsker, fuldt opmærksom og fast besluttet.”

 

Accepter, at der er en udfordring. Accepter, at du ikke kan have kontrol med alt. Lad problemet være problemet og nyd dit liv.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: