Livet leves i 3D

leonardoJeg har efterhånden haft mange positive oplevelser med medlemmer, der bruger yogaen som eksempelvis lindring mod gigt og skader, altså anatomiske ”problemer”. Yoga er i USA og Sverige blevet blåstemplet som gyldig behandlingsform fysiologisk og måske det samme en dag kommer til Danmark. For nylig kom en kvinde op til mig og fortalte, at praktiserede hun yoga 3 gange om ugen behøvede hun ikke tage sin epilepsi medicin. Ingen tvivl, yoga påvirker din anatomi, fysiologi og til dels også psykologien.

Med en far, der har arbejdet med alternativ behandling, zoneterapi og akupunktur, de sidste 40 år kan man vist sagtens sige, at jeg er vokset op med kampen om anerkendelse af alternative behandlingsformer i det danske sundhedssystem. Danskerne har taget det til sig, vi interesserer os mere og mere for det naturlige valg, valg der også kræver at vi gør noget og ikke bare læner os tilbage og lader det være op til en pille, eller flere, om vi bliver raske eller ej. Vi ønsker ikke alle bivirkningerne vi ønsker os en krop, et sind, et liv i balance.

Jeg har nederst i indlægget lagt et link på DR2 temaet ”Alternativ helbredelse”. En rigtig spændende udsendelse, hvor Lasse Spang-Olesen, igen går på opdagelse i det vi ikke helt kan forklare og som peger på, at alternative behandlingsformer bliver mere og mere en del af det danske sundhedssystem. Mange læger er fortsat modstandere af alternativ behandling og med en opskoling, hvor kun det bevisbare er rigtigt er det vel forståeligt? Men betyder det nødvendigvis at man skal afvise det, være modstander af det? Professor, overlæge dr.med. Asbjørn Mohr Drewers fra Aalborg universitetshospital siger meget fint i slutningen af udsendelsen:

Vi ved jo at, det kun er omkring 30-40% af vores patienter, som har effekt af den smertestillende medicin vi giver, det er jo ikke en succes historie og tilmed, dem der har effekt af behandlingen, det er jo ikke sådan, at de bliver smertefrie, de bliver bare bedre. Til gengæld får de alle sammen bivirkninger”. Efterfølgende opstarter Aalborg Universitetshospital et forsøg med akupunktur som smertestillende og efterfølgende udtaler Asbjørn Mohr Drewers: ”Vi har patienter der får det rigtig meget bedre. Rigtig meget bedre, så hvorfor ikke udnytte det?

 

Jeg tror ikke på en verden, hvor vi kan undvære læger og deres ekspertise men på en verden, hvor vi skal lære at forene fagligheder og sammen skabe de bedste resultater for patienterne. Man skal kender sine evner og begrænsninger og ikke være bange for at nogen eller noget er bedre end det man selv kan levere.

Som jeg ser det lever vi livet i 3D, vi er mennesker bestående af anatomi, fysiologi og psykologi, vi lever ikke på papiret men i det virkelige liv. Vi har hver især brug for noget forskelligt og som praktiserende eller som patient er vi nødt til at have et åbent sind og være opmærksom på at benytte os af det bedste fra to verdner.

http://www.dr.dk/tv/se/dr2-tema/dr2-tema-alternativ-helbredelse-2#!/00:26

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: