Mindfull Self – Compassion

Mindfull Self - Compassion

Stiller du af og til dig selv spørgsmålet ”hvad nu, hvis jeg er perfekt præcis som jeg er?” Ja, jeg ved det, det er jo et fuldstændig tosset spørgsmål…

Mange vil nok hurtigt finde noget der kunne ændres, fysisk som mentalt. Uha jeg kender det selv! ”Arhmen, jeg kunne da blive meget bedre til…” eller ”For filan, hvorfor gjorde du nu ikke sådan eller sådan!?!?” Mindfull Self – Compassion (MCS) er en metode der bygger på at være bevidst nærværende og tilstede, også med de svære og pinefulde følelser, tanker og oplevelser, for derved at kunne lindre og berolige sig selv med en kærlig venlighed.

Anne Marie Beck, Life in Motion, er begyndt at udvide et helt særligt felt af hendes 8 ugers stress reducerende mindfulness forløb. Hun sætter større fokus på Mindfull Self – Compassion, et fokus som udover at være super spændende også er meget tidssvarende! Vi skal lære at acceptere os selv præcis som vi er.

Anne Marie Beck siger:

“Er der noget jeg ser og høre fra kursisterne, så er det, at selvkritik, at være nedgørende og nedladende overfor sig selv, er noget der fylder og giver ubehag. Især når man er stresset. “Hvorfor så jeg det ikke komme?”, “Hvorfor kan jeg ikke holde til det samme som andre?” osv osv, selvsnakken kører. Skønheden i MSC er når vi anerkender at det er common humanity, at være menneske og også det at lide og opleve smerte. Det gør alle i perioder i livet. Spørgsmålet er så, hvordan vi er sammen med smerten og ubehaget. Skælder jeg ud på mig selv fordi selvkritikkeren er i gang med at kritisere? Eller accepterer jeg, at jeg er menneske og møder modstanden med accept?

En ny strategi kan være at møde det med omsorg og venlighed, at kunne berolige sig selv som var det et ulykkeligt barn eller en af vores aller kæreste. Dem ville vi være imødekommende og forstående overfor. Så det handler om at lærer at behandle sig selv som sin egen bedste ven.

På den måde kultiverer vi Self-Compassion, denne selv omsorg og forståelse. Det giver fred i sindet, og mulighed for at træde ud af de automatiserede handle-og tanke mønstre, så vi kan respondere og fortage gode og sunde valg.”

Anne Marie Beck har arbejdet professionelt med mindfulness siden 2006, dels med undervisning og formidling og afholder kurser i mindfulness til forebyggelse og håndtering af stress. Hun driver firmaet Life in Motion, hvor jeg fulgte hendes 8 ugers stress reducerende mindfulness kursus. Læs mere om Anne Marie Beck på Life in Motion.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: