3 gode råd

Vi taler utrolig meget om stress og især om hvor ansvaret skal placeres.

Først var det ved medarbejderne og inden for de seneste par år hos lederne, organisationerne. Jeg er jo selv med til at fodre markedet med mine holdninger. Men Vi kan jo ikke skrive eller læse os til en løsning! Og løsningen på at mindske stress kommer heller ikke af at mistænke hinanden, kaste med mudder som i skolegården.

3 gode råd for at mindske stress? Det er normalt ikke noget jeg er tilhænger af! Når vi taler om stress er der ikke en nem vej uden om. Stress er kompliceret og nuanceret og skal behandles som sådan.

Da jeg af Helene Jepsen, journalisten på TV2.dk, blev bedt om at overveje 3 gode bud på at mindske stress, var det derfor vigtigt for mig, at det var 3 emner, der indeholdte handling!

BEVIDSTHED, ANSVAR og ACCEPT ser jeg som 3 emner der skaber handleraft og en mulighed for i fællesskab at turde at snakke om den lyserøde elefant. Den som alle ser men som vi ikke tør snakke åbent om.

Det er utrolig let at placere ansvaret væk fra os selv. Når vi er stressede tager vi også ofte gerne imod de lette løsninger – det er simpelthen det vores overbelastede system formår at gøre. Problemet er, at du mister handlekraft og med det er du et par skridt tættere på det du gerne vil undgå, stress.

Et fælles ansvar handler om, at når vi peger fingre, så skaber vi ofre og vi får behov for at forsvarer os. Og så er vi tilbage til situationen i skolegården.

Derudover er der helt naturligt forskellige roller på en arbejdsplads, der hver især har deres del af ansvaret. Ved det fælles ansvar betyder det, at vi kan have en åben dialog og i fællesskab løse situationen.

Link til artiklen på TV2.dk

http://go.tv2.dk/2015-03-05-10-raad-saadan-forebygger-du-stress

Christa deltog på et af mine seminar om at mindske stress. Hun beskrev rigtig fint, hvad hun oplevede inden seminaret. Og hvordan hun efterfølgende ånde lettede op og kunne gå hjem med ny viden,  der kunne hjælpe hende med at håndtere stress i arbejdsdagen. Læs hendes anbefaling

Det seminar Christa havde deltaget på kalder jeg “Nuancer af stress”

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: