Slug frøen!

slug frøen

Slug frøen handler ikke om et Zappa inspireret selvudviklings projekt, men er navnet på en bog om time management skrevet af Brian Tracy. Bogen handler om at lære at prioritere og navigere i en hektisk hverdag og om at løse de største og mest vanskelige opgaver, at sluge frøerne, som de første. Det er en fin lille bog med gode fifs til organisering af din tid og opgaver.

Bogen fik mig til at tænke på, at princippet om at sluge frøer for mig også handler om noget helt andet, nemlig accept – kalder man det måske også at sluge en kamel?

Men altså accept af de situationer vi bliver sat i uden selv at have kontrol over dem. Barnløshed, ledighed, sygdom, brud, omstruktureringer på jobbet osv. Livssituationer, hvor ja du kan selv yde en indsats men, hvor du ikke har 100% kontrol. Derfor kan du være i farezonen for at løbe ind i stress, hvis du ikke lærer at acceptere og følelsesmæssigt at håndtere disse situationer.

Jeg har, som så mange andre, oplevet ækle frøer – til tider nærmest tudser – og ikke altid været lige god til at håndtere dem. Jeg har ladet mig rive med at følelsernes lune. Men jeg har efterhånden lært, at du kan kæmpe nok så meget, synes det er nok så uretfærdigt, men visse kampe bestemmer du simpelthen ikke selv om du vinder!

Du har derfor et valg. For det er et valg at skulle acceptere, hvad du ikke kan gøre noget ved, at skulle sluge frøen. Det er for alvor gået op for mig, hvilken betydning mindfulness har i sådan en ”frø situation” – better late than never, ik’?!

Med mindfulness træner du blandt andet din bevidsthed, fokus og accept. Det kan være bevidstheden om, hvordan du reagerer, men også bevidstheden om, at du har et valg. Du kan nemlig selv vælge din følelsesmæssige reaktion ved at træne at fokusere på det, der er gavnligt for dig og samtidig arbejde med at acceptere at tingene er som de er. Måske for en periode. Måske for altid! Det er ikke nødvendigvis dit valg.

Og nej det handler ikke om at negligere de svære ting for det er da mer’ end ok at synes, at livet er noget hø, men jo længere tid du synes livet er noget hø, jo mere bliver det identiteten af dit liv. Og er det det du ønsker dig?

Lad mig slutte af med et citat fra bogen:

”Hvis du er nødt til at sluge en levende frø, er det ikke en god ide at kigge på den ret længe.”

Brian Tracy

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: