Tør du tale om …

Christa deltog i et stress seminar jeg afholdte på hendes arbejdsplads, TDC og efterfølgende kommenterede hun på det på en måde så jeg blev utrolig rørt.

Hendes ord ramte spot on, hvorfor jeg elsker mit arbejde og hvorfor jeg synes det er så vigtigt!

Jeg spurgte hende bagefter om hun havde mod på at skrive sine ord ned så jeg kunne dele dem med andre og det fik jeg heldigvis lov til.

Jeg synes det er utrolig modigt først og fremmest af  TDC at starte dialogen men især af Christa for at åbne op og vise sig sårbar!

For stress er blevet lidt af en lyserød elefant, der kan skabe en frygt for, at vi som leder eller medarbejder – eller arbejdsplads –  ikke er gode nok. Vi tror, at årsagen til vores frustrationer udelukkende skal findes i os selv eller hinanden. Derfor kan det være svært at tale om. Min erfaring er dog, at når vi ikke tør tale om tingene, så bliver problemerne kun større.

Rigtig ærgerligt, for det er i virkligheden langt vigtigere at få kigget på situationerne, der er årsag til hvorfor vi bliver modløse, bekymrede, pressede, forvirrede o.s.v.

Lad os finde modet og tage snakken!

 

Her er, hvad Christa efterfølgende skrev til mig:

”Jeg har igennem nogen måneder ikke haft det godt. Men havde svært ved at sætte ord på og forstå hvad der var galt.

Jeg oplevede at jeg var modløs. Det var det nærmeste jeg kunne komme det.

Men kunne ikke få sat det i rette ramme og forstå hvorfor jeg havde denne reaktion.

 Du sendte en forudgående undersøgelse ud. Der var mange udsagn. Og lige det jeg havde brug for. For nu kunne jeg pludselig sætte konkrete ord på hvordan jeg havde det og jeg reagerede ved at tårerne løb.

Jeg var meget spændt på seminaret. Og havde egentlig ikke lyst til at deltage. Var nok bekymret for at komme til at udlevere mig selv, virke sårbar. Men jeg oplevede noget helt andet, Din professionelle tilgang til opgaven og dine forberedeler gjorde at alle mine fordomme og bange anelser blev gjort til skamme

Jeg oplevede at du var meget nærværende, uden at du på nogen måde at ”invaderer min komfortzone”. Jeg oplevede, at jeg blev mere og mere klog på hvordan jeg havde det. Selv om det kun var et par timer, så forstod jeg pludselig min krops reaktion. Jeg nåede også – i mit hoved – at få prioriteret mine problemer og udfordringer.

 Du gav mig værktøjer og gode ideer.

Nu er det så op til mig selv at tage fat i det, evt sammen med min leder.

Som med så meget andet, så overtager en travl hverdag, og det er svært for mig at tage hul på ”det svære”. Men du har givet mig gode ideer til hvad der skal til og hvor jeg selv kan sætte ind. Og især ikke bruge kræfter på det jeg alligevel ikke kan ændre.

 Jeg kan kun anbefale dette til andre, hvad enten man oplever ”stress” eller ej.

Din viden og interesse for emnet er smittende og du formidler det  professionelt og nærværende. Lyttende og ikke fordømmende.

Du ser det meget nuanceret, og som deltager kan jeg tage det jeg kan brug og lade det andet ligge.

 Tak for nogle gode og inspirerende timer. ”

Christa Nielsen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.