Ingen flødeskum på lorten, tak!

flødeskum på lorten

Kender du de dage, hvor man relativt hurtigt tænker “måske skulle du bare være blevet i din seng” 🙄 Hvor man nærmest kan forudse, at udfordringerne vil komme til at stå i kø? Og hvor man måske derfor nemmere ser dem? – don’t we all?!?

På de dage (som så mange andre) kan det være befriende at kende begrebet om “ikke at komme flødeskum på lorten”

Jeg  E L S K E R  det! Og jeg må her på forhånd undskylde det utidige sprog i indlægget, det er i en god sags tjeneste 😉

Der er lige dele positiv psykologi og mindfulness i begrebet- hvis man kan kalde det et begreb?! Det handler simpelthen om, at se lorten (situationen, tanken) som den er! Accepter at den er der.

Nogle gange er livet noget lort, så er det sådan det er. Det bliver simpelthen ikke bedre af at klistre det til i positive ord og holdninger – aka flødeskum.  Se “lorten” som den er, den forsvinder ikke ved at pynte på den. Under pynten og flødeskummet vil der fortsat være en ildelugtende lort og den må altså gerne være der.

De negative følelser er menneskelige og i virkligheden med til at give hverdagen kontrast og nuancer. I den positive psykologi siger man, at for at finde balance skal der være 3 positive ting + 1 negativ.

Men det kan naturligvis give mening ikke at svøbe sig ind i de negative følelser. Ikke at lade sig overtage af øv, æv og hmff, der i vikeligheden kun er tillægsord, der gør lorten større og mere ækel – med andre ord farver dit sind.

Når du ser på lorten som den er så handler det altså også om at acceptere den som den er og på den måde vil den fylde mindre. Den er der, men den får ikke lov til at overtage dit sind. På den måde vil du nemmere kunne hilse udfordringerne velkommne i stedet for at de overmanner dig. Du er klar til at deale med de “lorte” dagen nu måtte bringe.

 

Når du først har accepteret at lorten, følelsen er der så forsøg også at accepter årsagen, situationen. Kan du ændre den? Så ændre den. Kan du ikke ændre den så accepter.

Med det sagt så håber jeg du vil få en skøn onsdag 🙃

2 kommentarer til “Ingen flødeskum på lorten, tak!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: