Overvind din frygt!


Jeg er fuldstændig overvældet over de mange søde tilkendegivelser jeg har fået omkring min bog! Især fordi det at kaste mig ud i at skrive en bog har for mig været forbundet med mange følelser – frygt og sårbarhed.  Ah, skal du nu også gøre det? Er der ikke andre langt mere kompetente til at gøre det? Nu skal du da ikke tro at du er noget

Jeg mærkede virkelig frygten! Men heldigvis er frygt “bare” en følelse!

Følelser er meget gode at have fordi de får os til at reagere – om reaktionen er hensigtsmæssig, det er en anden sag!

Men følelserne opstår blandt andet ud fra, lad os kalde det følelsesmæssig hukommelse – erfaringer fra tidligere situationer på godt og ondt. Står du igen i en lignende situation, så ved du, hvordan du skal reagere og dermed forsøge at passe på dig selv.

Så når eksempelvis frygten opstå, så er der en grund! For mig har det helt klart handlet om frygten for at fejle, fylde eller slet og ret bare ikke være god nok. Kender du det? Jeg tvivler på at jeg er den eneste, der har siddet med den slags følelser. 

Så frygtfølelsen opstår fordi jeg i bund og grund ønsker at passe på mig selv. Skåne mig selv for ikke at stå i en ubehagelig situation. Det er ikke så hensigtsmæssigt fordi det kan hindre mig i at gør noget jeg gerne vil, men intentionen var som sådan god nok.

SÅ hvordan overvinder du frygten?

Ved at genkende den. Mærke, at den overhovedet er der! Høre frygtens stemme når den forsøger at overbevise dig om at lade være, passe på, give slip osv. Når du genkender den kan du finde frem til, hvad den forsøger at gøre for dig. Hvad forsøger den at skåne dig for?

Når du har fundet frem til årsagen så kan du beslutte dig til, hvad du vil gøre.

Det er ikke sikkert at du er klar til at give slip på frygten, men for hver gang den kommer tilbage kan du hilse den velkommen sige tak fordi du passer på mig frygt, men jeg tror faktisk godt at jeg tør. Og på et tidspunkt er det måske lige præcis det du gør. 😉

På samme måde som du – bevidst eller ubevidst – har overbevist dig selv om at frygten er ægte så kan du også arbejde med at fortælle dig selv at det er den ikke.

Der er altid en årsag til vores følelser. Når du lærer at forstå årsagen og dermed følelsen bliver de nemmere at arbejde med!

Hvordan forsøger din frygt bedst at passe på dig?

Vil du gerne lære at træne din opmærksomhed og blive klogere på tanker og følelser? Jeg deler min erfaring og viden i min bog “Mentaltræning- 4 ugers INTRO til mindfulness” bogen kan du købe på www.saxo.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.