Find balance – keep grounded

Først og fremmest – Alt er godt❤️ De flinke læger har afsluttet mit forløb med et “alt ser fredeligt ud”! Eller med andre ord der er intet ondt der kan forklare de smerter jeg oplever. Så nu kan jeg fokusere på en mere fredelig process med at finde frem til årsagen og løsning!

Den seneste måned har jeg haft brug for at passe ekstra godt på mig selv! Selvom det måske kan lyde lidt drama agtigt så var lægernes frygt som jeg skrev om i mit indlæg det er okay lidt af et wakeup call. I Hverdagen kan jeg stoppe op i handling, tanker og til dels følelser men nu havde jeg brug for at stoppe op for alvor. Det satte gang i en refletion over om jeg er på vej det rette sted hen. Det svar har jeg endnu ikke fundet.

Men det betyder, at alt lige pt, til trods for de gode nyheder, føles usikkert og jeg har fortsat behov for at snuppe min egen medicin. Under citatet, der er et af mine yndlings, vil jeg dele, hvad jeg gør for at passe på mig selv – fysisk og mentalt. Måske det kan hjælpe dig?

You can’t stop the waves from coming, but you can learn how to surf”.

Jon Kabat – Zinn

 

Y O G A

Ja, der er nok ingen tvivl om, at jeg elsker yoga 😉 Men lige pt, hvor kroppen gør ondt så har jeg skåret ned på de mere fysisk krævende former. ÆV! for jeg elsker at flyde med mit åndedræt og mærke kroppen bevæge sig! I stedet laver jeg mere blide stræk for at give musklerne lidt omsorg og som en slags fysisk meditation. På min youtube kanal finder du blandt andet en af disse mere blide sekvenser!

 

 

Å N D E D R Æ T T E T

Når alt føles usikkert og måske uhåndterbart så kan det være virkelig befriende “bare” at fokusere på åndedrættet – trække vejret kan vi jo alle! Det kan naturligvis være med en guidet øvelse eller måske du kan tælle dit åndedræt? Men en helt enkel øvelse er at placere en hånd på din mave og en på dit bryst og simpelthen mærke bevægelsen af dit åndedræt. Nu kan det godt være at dit fokus hopper tilbage til tankerne, sådan fungerer sindet, men så vender du tilbage igen. Mærker at du trækker vejret og er tilstede med, at det er det eneste du skal. Under siden om åndedrættet finder du både guidet opmærksomhedstræning samt en åndedrætsøvelse.

 

S Æ T   F A R T E N   N E D

Vi tænker ikke klart når vi befinder os i hvirvelvinden af tanker og følelser. Det kan være svært at finde balance, hvis alt omkring dig ryster. Når vi løber stærkt kan det føles som om at vi kan løbe fra problemerne, men det kan vi nu slet ikke. Jeg har efterhånden lært, at det er bedre at sætte farten ned og tillade at livet føles hårdt, frustrerende eller forvirrende, at være i det. Det er ok, sådan er livet også! Når du går igennem følelserne og situationen ved at være i det får du et redskab til at håndtere situation og følelser gennem balancen mellem ro og reflektion.

 

Not all questions can be answered by google.

 

Jeg håber mine 3 redskaber kan hjælpe dig til at finde mere ro i en tide, der måske føles som at stå i et uvejr ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.