Sweet dreams

Sweet dreams yoga

Hvor ville det være nemt, hvis vi bare kunne sige, hvad der er godt for mig vil være godt for dig, ik’ ? Men sĂĄ enkelt, sort/hvid, er vi ikke som mennesker – og det ville da ogsĂĄ være kedeligt i det lange løb…

PĂĄ det seneste har jeg mødt rigtig mange, der fortæller, at de sover sĂĄ meget bedre efter de er begyndt pĂĄ yoga og har lært ĂĄndedrætsøvelser at kende. Det er naturligvis virkelig skønt – det er mĂĄske lidt kliche, men at I fĂĄr noget ud af min undervisning er ĂĄrsagen til at elske mit job ❤️

Men, hvad nu når du har lavet en masse yoga og prøver at lave åndedrætsøvelser og stadig ikke kan sove? Forsøger du dig med flere øvelser? Måske du bliver frustreret?

Jeg er helt klart fan af at vide, hvornĂĄr det er ok at sige jeg har prøvet og i dag skal der noget andet til! For mig er det en form for balance ikke altid at tænke at yoga eller ĂĄndedrætsøvelser skal kunne “redde mig” men at huske, at de to former naturligvis ogsĂĄ har deres begrænsninger. Men hvad gør du sĂĄ nĂĄr du ikke helt naturligt glider ind i drømmeland?

For mig virker det at tage et par drĂĄber af Bach’s Rescue Remedy (blomstermedicin du kan købe i hesebix’er og matas) under tungen. Det er et natur produkt, der fĂĄr dig til at slappe af og er ikke vanedannende. Selvfølgelig er jeg fortaler for at det er en fordel at kunne slippe tankerne og slappe af uden du behøver at tage noget, men hey nogle gange skal der andet til.

Herunder får du, udover hvad yoga og åndedrættet kan gøre for din søvn, også 5 gode yoga øvelser for bedre søvn + guidet opmærksomhedsøvelse!

Så god nat og SWEET DREAMS ✨

Jeanette

YOGA

Yoga kan være godt efter en hektisk dag, hvor adrenalinen kan give uro i kroppen. Her får du mine yndlingsøvelser + en sekvens på YouTube. Mine Yin videoer kunne også være ret fine og beroligende!

Yoga for bedre søvn sekvens

Hasestræk
Hasestræk – bøj evt mere i benet, hvis du ikke kan nĂĄ.
sovende due
Hofte/balde stræk
ben op ad væg
Det kan virke fjollet at stikke benene op ad væggen, men det gør noget! Du kan evt prøve med en pude under din lænd.
Universal twist
Universaltwistet er som det hedder universelt! Du strækker din skulder/bryst, twist i ryggen og får stræk på hofte/balde/hase.
Barnets stilling
Barnets stilling er helt klart min yndlings – som at krybe ind i en hule. Kontakten til ĂĄndedrættet er dybere og virker sĂĄ beroligende ❤️ Derudover ĂĄbner du op i skulder, bryst og ud langs ryggen.
ÅNDEDRÆTTET

Ă…ndedrættet kan have en beroligende effekt i sig selv idet nĂĄr du trækker vejret gennem næsen aktivere dit “slappe af” funktion i hjernen og kroppen. Et fokus pĂĄ dit ĂĄndedræt kan evt ogsĂĄ hjælpe, hvis du har mange tanker. NĂĄr du fokuserer pĂĄ ĂĄndedrættet fĂĄr du mulighed for at slippe tankerne.

Guidet opmærksomheds øvelse

Åndedrætsøvelse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik pĂĄ et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.