Træn dit nærvær

Nærvær er mange ting. For mig er det at kunne opleve byens finheder på farten, huske og være til stede i pausen og samtalen, smage maden, stoppe op i hverdagen og være i det, der er. Hvad er nærvær for dig?

Den helt store luksus i en hektisk hverdag- der oven i købet er gratis – kan være at mærke og finde nærvær! Hvad siger du – er det en luksus for dig?

At kunne være tilstede i samtalen, legen med børnene eller måske den pause du har givet dig selv. Det vel at mærke uden også at skulle planlægge, spekulere eller tænke på det næste du skal. Lægger du mærke til om du er nærværende eller suser livet for hurtigt til overhovedet at kunne lægge mærke til det? For mig handler den mentale sundhed, herunder nærværet, også om at komme på forsædet i dit eget liv!

Det, der primært fjerner dit nærvær er tanker og følelser. Det kan naturligvis også være lyden fra en sms eller måske smerte i kroppen, men selv dette kan blive til tanker… prøv at lægge mærke til det.

Du kan lære at træne dit nærvær – med andre og med dig selv, gennem opmærksomhedstræning. På den måde kan du lære at være mere tilstede samt at kunne stoppe op i din hverdag og finde små åndehuller. Du skal lære at sætte dine tanker på pause. Du kan ikke fjerne dem men du kan opdage når de fjerner dit nærvær, slippe dem og vende tilbage til det du var igang med.

“Du skal ikke kontrollere dine tanker, men du skal stoppe dem fra at kontrollere dig.”

På videoen her forklarer jeg det nærmere og under Mental Pause finder du en 5 min opmærksomhedsøvelse og instrukser til, hvordan du træner dit nærvær.

God fornøjelse ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.