Bullet Journal

– Et snurrende sinds redskab til struktur…

Oprindelig er jeg uddannet arkitekt og under uddannelsen var min skitsebog et af mine vigtigste arbejdsredskaber. Naturligvis til at skitsere i men også til at notere tanker og ideer ned i. Da jeg tog mine øvrige uddannelser blev skitsebogen til en slags journal (lyder det ik lidt mindre 12-årig-pige-dagbog-agtig?) til at få mine oplevelser, tanker, reflektioner og frustrationer ud af hovedet.

Jeg har faktisk gemt samtlige skitsebøger (her snakker vi vel sammenlagt 8-10 års tanker, noter og tegninger) men alligevel var jeg kommet væk fra et virkelig godt arbejdsredskab – for mig i hvert fald.

Jeg blev selv inspireret til at hoppe tilbage til “skitsebogen” da jeg på Dorte Bak’s blog læste om hendes Bullet Journal projekt.

Så, hvad kan denne BuJo, Bullet Journal?

BuJo, Bullet Journal, Journal, kalender, dagbog… kært barn har mange navne og på sin vis indeholder en Bullet Journal lidt af det hele – hvis du spørg mig 🙂

Det kan måske virke paradoksalt at prioritere den kostbare tid på pen og papir frem for de smarte mobile løsninger. For mange er tid nærmest blevet en luksusvare og måske er det derfor at det kan føles som noget helt særligt at tage sig tid til at fordybe sig i en bog, der lægger op til håndskrevne kalendre, lister, to-do lister osv. Jeg tænker, at BuJo konceptet er en del af hele “slow living” ideen og en fin modvægt til en måske ellers hektisk hverdag.

En bullet journal er i virkligheden en slags skitsebog, hvor du mere eller mindre holder styr på dit liv – overordnet set ik’… 😉 Hvordan du bruger den er helt op til dig selv og det er jeg kæmpe fan af! Nogle bruger den til at holde styr på ugens to-do’s, madplaner, fødselsdage, arrangementer osv. Mulighederne er uendelige og lige en advarsel; hvis du bliver grebet af det, så er der mange timers fordybelse på diverse platforme som YouTube, Instagram og sikkert pinterest (kender det ikke rigtig selv…) men også i form af dekorations muligheder!

Noget af det smarte er blandt andet, at intet er fast, så du for hver uge kan lave de sider du har brug for. Blandt andet har jeg i denne uge en Inspo dag -September. Én dag om måneden, hvor jeg “trækker stikket” og lader mig inspirere, tager pulsen på mit firma og finder kreativiteten frem. Denne side ligger derfor sidst så der er plads til at skrive og reflektere på selve dagen.

 

Personligt bruger jeg min BuJo som et arkiv til mine tanker og ideer- de dukker op hele tiden og jeg kan jo ikke gør alt på én gang. Herudover bruger jeg den som et redskab til at reflektere over mit firma og til dels mit eget liv. Jeg ser min BuJo (elsker forkortelser…) som en måde at gøre tanker, følelser og ideer mere synlige og konkrete og noget jeg får nemmere ved at arbejde med.

Før lavede jeg noter i min telefon, skrev ned på et stykke papir osv og det var svært at have overblik og jeg mistede motivationen. Det her med at tage tiden til at gøre bogen klar til en ny uge og tage tid til at bruge den inspirerer mig helt vild. Jeg har lyst til at lave struktur og jeg føler mig mere kreativ.

Men i stedet for at skrive så meget mere så vil jeg vise dig, hvordan min BuJo ser ud og ud fra billeder og ord beskrive, hvordan jeg bruger den! Jeg håber det giver mening og skriv meget gerne en kommentar med spørgsmål eller andet  ✨

Bullet Journal Jeanette Selvig
At arbejde med min BuJo er en blanding af en rar pause og effektiv planlægning – ikke dårlig, hvis du spørg mig 😍

Bullet Journal Jeanette Selvig
Måneden har sin egen forside med oversigt over de enkelte dage, hvor weekenderne er markeret med en cirkel. Overvejer at Oktober skal se anderledes ud evt med plads til at lave noter om vigtige begivenheder.

Bullet Journal Jeanette Selvig
I mit nyhedsbrev reflekterer jeg over måneden, der der gået, derfor har jeg en side, hvor jeg skriver noter. Min Tracker (har ikke fundet et passende dansk ord) holder jeg styr på, hvor ofte jeg laver yoga (ikke undervisning ), afsætter tid til reflektion (tanker), opmærksomhedstræning (mental) og helt alm. træning. Det virker måske skørt, men det at gøre det så synligt motiverer mig til at få de forskellige ting gjort. Det blive gjort konkret.

Bullet Journal Jeanette Selvig
På den første side her planlægger jeg min inspo dag i Oktober, skriver gode ideer ned om hvad jeg evt skal.  “To do – ideer” er en side til ugens gøremål og nye ideer. Så er der nemlig styr på dem! Førhen har jeg brugt “Noter” på min telefon, men det blev hurtigt rodet og jeg glemmer simpelthen at jeg har dem. Det her fungerer bare så godt! Og det er så rart at sætte ✔️ når tingene er gjort.
 

Bullet Journal Jeanette Selvig
Min arbejdsdag ligger i min iphone kalender og det virker fint. Denne ugekalender bruger jeg især som reflektionsværktøj. Jeg skriver glæder, frustrationer, citater osv. ind for hver dag. For mig er det en måde at gøre tanker og følelser synlige og mere håndterbare. 

Bullet Journal Jeanette Selvig Sørensen
En side for Inso dag her i September. Her kommer jeg til at skrive dagsorden for dagen, skrive reflektioner og ideer ned og give plads til at lade inspirationen og kreativiteten fylde… Jeg planlægger at lave indlæg her på bloggen om min inspo dag ☺️
For mig er min BuJo en naturlig forlængelse af min opmærksomhedstræning eller at hoppe af autopiloten. At stoppe op, prioritere tiden jeg bruger på at planlægge og reflektere. Det er ikke “kun” at gøre tanker og følelser synelige det er også at stoppe op og tage en pause. Jeg ELSKER at det ikke er en fast form og at jeg for hver uge og måned kan gøre det, der passer ind i mit firma og mit liv.

Kunne en Bullet Journal være noget for dig? Eller bruger du den allerede?

❤️ Jeanette

En kommentar til “Bullet Journal

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.