TAK ❤️

“Never let the things you want make you forget the things you have.”

Citatet er en virkelig god reminder for mig!

Jeg tror ikke jeg er alene når jeg ønsker og søger udvikling… Jeg vil fremad, udfordres og lære. Det er vist en meget naturlig del af vores samfund? Og jo i virkligheden også grunden til at vi i dag kan leve på den måde som vi gør. Mennesker har altid søgt udvikling og forbedring. Men ting tager tid og jeg har tidligere været sindsyg god til at tænke “jeg bliver glad når jeg har opnået XXXXXXX”.

Hvad hvis jeg/vi nu aldrig oplever at få og opnå de ting vi søger? Skal livet gå med hele tiden at jagte? Hele tiden at søge lykken et skridt længere fremme?

For nogle år siden tog jeg et forløb i positiv psykologi via Berkeley universitetet i Californien. Et super forløb med masser af spændende viden! Men jeg blev også udfordret… På et tidspunkt fik vi en opgave, hvor jeg tænkte ah det er lige lidt for meget “ja hat”! Vi skulle hver dag skrive minimum én ting ned, som vi var taknemlige for.

Jeg var på det tidspunkt et lidt svært sted i mit liv og det virkede SÅ provokerende! Så jeg gjorde det ikke.

Efter jeg er begyndt at bruge min BuJo tænkte jeg at det da ikke ville skade at prøve det af. Nu vil jeg mene at jeg generelt er (blevet) en glad og positiv person, men… jeg er blevet gladere! Det kan jo være en svær følelse af beskrive, men det er følelsen af at være fundamental glad – uden at være hellig…. Jeg har været igang med at skrive ned i en månes tid og selvom den måned da har bragt udfordringer med sig har jeg en følelse af at glæde mig til at stå op og se, hvad dagen bringer – ikke tosset, vel?

“what you see you attract”

Ja, undskyld er vældig glad for citater 😉

Hvad betyder det så? 

At være taknemlig handler ikke om at komme flødeskum på lorten! Det handler om at skabe balance. Det er helt ok at være ked af det, føle at livet er hårdt eller uretfærdigt. Det er okay! At være taknemlig handler om, at selvom det hele ser sort ud, så kan der være små ting i hverdagen, der kan skabe en balance. En kontrast, til det måske hårde og uretfærdige. Disse små ting er værd at være bevidst om.

Det kan være et uventet smil, glade børn (eller er det bare mig, der rammes her 😍) og på nogle dage kan det måske være, at være taknemlig over at du kan passe på dig selv, der hvor du er? Have tilliden til at du klarer dig igennem, hvad udfordring du står i?

Jeg skriver  hver aften ned, hvad jeg er taknemlig for. Det tager ikke mere end måske 5 minutter, og ved du hvad? Det føles så godt! Når jeg skriver det ned er det fordi det på den måde bliver mere tydeligt, det føles mere ægte. Det bundfælder sig på sin vis mere og giver mig følelsen af, at jeg prioriterer min egen glæde.

Kunne det være noget for dig at prøve af?

Jeg så det her på Pinterest (farligt, at jeg har fået øjnene op for det forum, der!!!) og synes det var spot on i forhold til at være Taknemlig.

img_0382

❤️ Jeanette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: