BuJo – keep it simple

Du er måske ikke i tvivl, men jeg er KÆMPE fan af det her Bullet Journal koncept!

Det giver mig overblik, ro og styr på mine mange forskellige bolde, der skal jongleres rundt med. Det føles på sin vis som at rydde op i tankerne og organisere dem, giver det mening? Det giver mig mere ro når jeg skal planlægge og min planlægning bliver dermed mere fokuseret!

Det betyder faktisk også, st jeg rent arbejdsmæssigt er blevet mere målrettet og struktureret. Når jeg skriver mine ideer ned laver jeg plads til at lave punkter under, hvor jeg gør det synligt, hvordan jeg realiserer ideen. Det er et super hjælpemiddel!

Min BuJo er en konstant udvikling og jeg finder masser af inspiration på både Instagram og Pinterest (Advarsel: tidssluger 🙈). En af de ting jeg elsker ved det her koncept er, at du kan gøre det til præcis det du har lyst til. Lave lister/ sider til det du har brug for og skabe det udtryk, der passer til dig.

Fordi jeg selv er blevet så glad for min BuJo har jeg lavet en lille enkel “trin for trin” guide til at hjælpe dig igang. Når du først er igang er der simpelthen så mange muligheder, at du bare skal lade processen arbejde og lade dig inspirere.

Lister/sider

En liste eller side, er det indhold du har brug for at være bevidst om, eller holde styr på i din hverdag. Du kan evt lade dig inspirere af de mange lister, der ligger på pinterest, det er jo vidt forskelligt, hvad der tiltaler os hver især.

I min BuJo for December har jeg eksempelvis følgende lister

  • Måneds oversigt – nem oversigt over alle månedens dage + uger. Det hjælper med et overblik over, hvad jeg har af aftaler og planer.
  • Tracker for min egen yoga, taknemmelighed og opmærksomhedstræning.
  • Økonomi oversigt – virkelig rart at være bevidst om, hvad mine penge bruges på.

Jeg ved at andre benytter sider så som, madplan, handleliste, lejeaftaler, møder, træning osv tænk ud fra, hvad er dit behov? I december kan det måske give mening med gaveliste, indkøb osv?

Hver uge

Jeg har 2 sider/ lister, som jeg laver hver uge. Min To Do, hvor jeg skriver arbejdsopgaver ned – evt med underpunkter, og vinger af når de er udført eller markerer, hvis de er påbegyndt eller skal udskydes til kommende uger.

Den sidste side jeg har hvert uge er min taknemmeligheds side. Her skriver jeg hver aften minimum én ting ned jeg har været taknemmelig for og bruger den til generelt at reflektere over dagen og ugen.

På videoen her fortæller jeg dig om min egen “bullet Journal Process” og viser dig min opsætning for December.

IMG_1825
Min BuJo er en bog med prikker af mærket Leuchtturm1917 og det fungerer fint for mig. Søstrene Grene og Tiger har rigtig mange forskellige journaler, så du skal finde frem til den variant, der passer til dig. Jeg fandt linealen i Søstrene og den gør det nemt at lave en enkel og præcis overskrift til mine sider/lister. Jeg sætter klips på de sider jeg bruger meget, så de er nemme at finde. Bogen har godt nok fine bånd, men de virker ikke for mig!
Bullet journal december
Bullet Journal fronten for December med en reminder om “keep it simple”. Tror det er et mantra jeg vil tage med til de næste par måneder 😉 Jeg har lavet et overblik over månedens dage/datoer, hvor jeg begynder at skrive de aftaler, events osv jeg har på.
IMG_1824
Det her er min “tracker” for november men december er samme princip. Med min tracker skaber jeg overblik over min yoga, mentaltræning og min taknemmelighed. Det handler ikke om at slå mig selv oven i hovedet når jeg ikke får det gjort! Men mere som et overblik over, at jeg får det gjort og så fungerer det faktisk også som “belønning”. Dage, hvor jeg tænker “ej, jeg gider ikke i dag” så hjælper det faktisk at vide jeg kan strege ud når det er gjort – føler mig lidt som Jeanette 4 år, men skidt pyt, når bare det virker 😉
IMG_1827
Total old school! Nemlig et overblik over min økonomi. Ikke som et budget, men over, hvad jeg bruger af penge og hvad jeg bruger dem på. Jeg begyndte med den her liste/side i november og det fungerer faktisk vild godt. Tænker at december er en god måned at fortsætte med at holde overblik over, hvad jeg går og køber 🎄
IMG_1828
Mit nye foretrukne layout til mine uger! En side med en To-do liste og en side med plads til refleksioner og til at skrive ned, hvad jeg er taknemmelig for. Det fungerer super godt-for mig! Det er naturligvis vigtigt, at to do listen ikke føles som et press, men at du kan adskille “need to do” og “nice to do”. Eksempelvis har jeg opgaver, jeg har haft på mine lister i over en måned nu. De er ikke super vigtige, men jeg vil gerne have dem lavet på et tidspunkt.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.