Nytårsfortsæt

Nytårsfortsæt jeanette selvig

Lad det være sagt med det samme, jeg er ikke personligt fan af nytårsfortsætter. På samme måde som jeg ikke er fan af at udskyde ting til mandag, næste måned eller ja, næste år.

Der ud over ligger der i ordet “nytårsfortsæt” jo næsten en fælles konsensus om, at det er “ment to fail”. Eller siger det mere om mine mislykkede forsøg?

Når januar løber mod slutningen, hverdagen melder sig og det forløb men måske har meldt sig til stopper, ja, så kan det måske være svært at bevare motivationen. Og en vane, som det jo er, tager tid at ændre.

 

“Forvent ikke at ændre noget på en måned, der tog dig flere år om at bygge op”

 

De gode intentioner, for det er jo det de er, drukner i vintermørket. Du bliver – ubevidst – måske igen (!?) mindet om endnu et mislykkede forsøg.

Men er intentionerne om et “bedre liv” dybfølte? Kan du mærke intentionen? Eller var det mere en god ide? Blev beslutningen taget ud fra “burde” fremfor “ønske”?

Tanker kan være flyvske og hurtigt kan man få bedre ideer – især hvis du er træt eller sulten. Måske føles det bedre lige at sove den time længere og så udskyde træningen til senere… altså ikke at jeg kender til det- host, host…

Men du kan lære at skifte de flyvske og måske forføriske tanker ud. Skift tanker om en tung, varm dyne på en regnvejrs morgen (måske oven i købet mandag…) ud med tanker om det du får ud af at stå op. Og nogle gange skal man måske bare sige “ingen undskyldninger, kom bare afsted”… eller hvad det nu er der skal gøres.

At stoppe vanen, automatikken, er i virkeligheden også at begynde at mærke efter. Hvad kunne være rart eller godt for mig at gøre? Og her kan en varm dyne naturligvis godt være en drilsk fælde… det kan være at begynde at lægge mærke til at den mad du spiser gør dig mere glad eller at “jeg har faktisk ikke lyst til den chokolade” – ja, jeg ved det, skæmmende tanke!

Du er nødt til at finde din motivation. Hvad er det der får dig til at fortsætte. Hvilke tanker får dig til at glemme dine gode intentioner og hvilke tanker skal få dig på rette spor igen?

❤️ Jeanette

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: