Mental Sundhed og træning

Hvad har vægttab og mentalsundhed med hinanden at gøre? I videoen giver jeg dig mit bud på den mentalesundhed og hvordan jeg kan hjælpe dig ved hjælp af mentaltræning.

Læs mere om mit 6 ugers online forløb

MENTAL SUNDHED

For mig har de redskaber jeg hjælper andre med at mestre betydet at jeg er kommet på førersædet i mit eget mentale liv. Det er ikke længere mine tanker, der styrer min retning og mine valg. Det har betydet et liv, hvor jeg tør gå efter mine drømme, hvor jeg oplever mere glæde og hvor jeg mærker stress men ikke lader det vælte mig. (husk at stress er naturligt og ok i små mængder)

”En tilstand af trivsel hvor individet kan udfolde sine evner, kan håndtere dagligdags udfordringer og stress, på frugtbar vis kan arbejde produktivt, samt er i stand til at yde et bidrag til fællesskabet”

 • Sundhedsstyrrelsens definition på mental sundhed.

Spørg du mig, så handler mental sundhed om at være opmærksom på tanker og følelser og især på, hvordan disse påvirker vores fysiske fornemmelser og handling – eller mangel på samme.

Mange forbinder mental sundhed med stres (og oftest arbejdsrelateret). Men mentalsundhed kan i mit perspektiv spænde lige fra stress til at turde gå efter en drøm. Eller blive bevidst om, hvordan tanker og følelser evt hjælper dig med at opnå din ønskede livsstilsforandring.

Når der er noget vi har svært ved at gøre, så ligger der tanker og følelser bag… Jeg dur heller ikke til det, jeg er heller ikke god nok, det gik også galt sidst jeg forsøgt… Men er du opmærksom på det? Eller måske er det nærmest intermitterende at skulle fokusere så meget på dig selv og tage dig selv seriøst?

Et kort bud på, hvad mental sundhed kan være

Følelser  

 • Forstå din vrede, bekymring eller måske hvorfor det føles som om andre ofte sårer dig.
 • Forstå og arbejde med følelser
 • mærke glæden og finde livskvaliteten
 • forstå og arbejd med stress, angst eller depression – herunder eksamens angst.

Tanker

 • Jeg er ikke god nok
 • Hvad andre (måske) tænker om dig
 • Stoppe tanke virvar

Handlinger

Bryde med uhensigtsmæssige handlemønstre, 

 • Huske og mærke pauserne i hverdagen
 • måske du altid prioriterer andre før sig selv? 
 • Eller måske har du en drøm, men bliver ved med at udsætte den frem for at udleve den?
 • Få større succes med din livstilsændring
 • Få succes med at tabe dig – og holde vægten
 • slippe afhængighed
 • Finde mere fokus på studiet eller jobbet
 • jonglere med flere bolde (…mentalt)

At prioritere din mentale sundhed kan med andre ord også være årsagen til, at det bliver nemmere for dig, at prioritere din fysiske sundhed eller gå efter dine drømme i livet.

Det handler alt sammen om at arbejde med og forstå dine tanker og følelser og hvordan de påvirker din adfærd, fysiske fornemmelser og handlinger – eller mangel på samme. 

Om du prioriterer din mentale sundhed for at mindske stress eller gå efter dine drømme så er redskaberne de samme – smart ik’?

MENTAL TRÆNING

Jeg tilbyder mental træning på 2 måder

1:1 samtaleforløb med fokus på dine tanker, følelser og heraf fysiske fornemmelser og handlinger

6 ugers online forløb, hvor du hver fredag modtager en mail med viden om sindet, en uge øvelse samt en uge opgave. 

Om det er i 1:1 forløbet eller det online forløb så træner du opmærksomhed på tanker, følelser og heraf fysiske fornemmelser samt handling. Du træner nærvær med dig selv i en pause eller måske fokus på jobbet. Træner at slippe de tilbagevendende tanker. Accept af tanker og følelser samt af ting i hverdagen du ikke kan ændre på. Chefens beslutninger, skilsmisse, barnløshed eller andre af livets svære situationer.

MENTAL SUNDHED

For mig har de redskaber jeg hjælper andre med at mestre betydet at jeg er kommet på førersædet i mit eget mentale liv. Det er ikke længere mine tanker, der styrer min retning og mine valg. Det har betydet et liv, hvor jeg tør gå efter mine drømme, hvor jeg oplever mere glæde og hvor jeg mærker stress men ikke lader det vælte mig. (husk at stress er naturligt og ok i små mængder)

”En tilstand af trivsel hvor individet kan udfolde sine evner, kan håndtere dagligdags udfordringer og stress, på frugtbar vis kan arbejde produktivt, samt er i stand til at yde et bidrag til fællesskabet”

 • Sundhedsstyrrelsens definition på mental sundhed.

Spørg du mig, så handler mental sundhed om at være opmærksom på tanker og følelser og især på, hvordan disse påvirker vores fysiske fornemmelser og handling – eller mangel på samme.

Mange forbinder mental sundhed med stres (og oftest arbejdsrelateret). Men mentalsundhed kan i mit perspektiv spænde lige fra stress til at turde gå efter en drøm. Eller blive bevidst om, hvordan tanker og følelser evt hjælper dig med at opnå din ønskede livsstilsforandring.

Når der er noget vi har svært ved at gøre, så ligger der tanker og følelser bag… Jeg dur heller ikke til det, jeg er heller ikke god nok, det gik også galt sidst jeg forsøgt… Men er du opmærksom på det? Eller måske er det nærmest intermitterende at skulle fokusere så meget på dig selv og tage dig selv seriøst?

Et kort bud på, hvad mental sundhed kan være

Følelser  

 • Forstå din vrede, bekymring eller måske hvorfor det føles som om andre ofte sårer dig.
 • Forstå og arbejde med følelser
 • mærke glæden og finde livskvaliteten
 • forstå og arbejd med stress, angst eller depression

Tanker

 • Jeg er ikke god nok
 • Hvad andre (måske) tænker om dig
 • Stoppe tanke virvar

Handlinger

Bryde med uhensigtsmæssige handlemønstre, 

 • Huske og mærke pauserne i hverdagen
 • måske du altid prioriterer andre før sig selv? 
 • Eller måske har du en drøm, men bliver ved med at udsætte den frem for at udleve den?
 • Få større succes med din livstilsændring
 • Få succes med at tabe dig – og holde vægten
 • slippe afhængighed
 • Finde mere fokus på studiet eller jobbet
 • jonglere med flere bolde (…mentalt)

At prioritere din mentale sundhed kan med andre ord også være årsagen til, at det bliver nemmere for dig, at prioritere din fysiske sundhed eller gå efter dine drømme i livet.

Det handler alt sammen om at arbejde med og forstå dine tanker og følelser og hvordan de påvirker din adfærd, fysiske fornemmelser og handlinger – eller mangel på samme. 

Om du prioriterer din mentale sundhed for at mindske stress eller gå efter dine drømme så er redskaberne de samme – smart ik’?

MENTAL TRÆNING

Jeg tilbyder mental træning på 2 måder

1:1 samtaleforløb med fokus på dine tanker, følelser og heraf fysiske fornemmelser og handlinger

6 ugers online forløb, hvor du hver fredag modtager en mail med viden om sindet, en uge øvelse samt en uge opgave. 

Om det er i 1:1 forløbet eller det online forløb så træner du opmærksomhed på tanker, følelser og heraf fysiske fornemmelser samt handling. Du træner nærvær med dig selv i en pause eller måske fokus på jobbet. Træner at slippe de tilbagevendende tanker. Accept af tanker og følelser samt af ting i hverdagen du ikke kan ændre på. Chefens beslutninger, skilsmisse, barnløshed eller andre af livets svære situationer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.