Ferieklar med mindfulness

Det er blevet tid til at trække vejret ekstra dybt. Kigge dem du elsker lidt dybere i øjnene og måske nyde det ekstra glas vin. Med andre ord, det er blevet tid til, at sætte farten helt ned, lade tiden gå langsomt og skrue op for nydelsen. Eller måske, som dronningen sagde i hendes nytårstale, tid til at gøre noget unyttigt. Med andre ord det er blevet tid til F E R I E.

shutterstock_404404177

Jeg tror vi er mange der kender til, at der lige er en ting – eller 10… der skal ordnes inden ferien?!? Så mange oplever også, at det kan være svært at komme ned i tempo, slippe den mentale fart, når ferien endelig melder sig. Derfor får du her øvelser og tip til at sætte farten ned, smække benene op og nyde ferien.

Giv mentalt slip

Uro i kroppen og lidt for mange tanker? Det er ikke unormalt oven på en hektisk periode.  Den mentale fart får hormonerne til at suse rundt i kroppen og det skaber uro. Så vil du gerne ned i tempo? Så skal du lærer at slippe dine tanker. Det handler ikke om at være tanketom, vores tanker er ikke vores fjende.

Men det handler om, at vores tanker ikke behøver forstyrre hele tiden. Og når du har ferie kan det især være en fordel at slippe “arbejds tankerne”.

Du får her under en 10 min guidet mindfulness øvelse, hvor du har fokus på dit åndedræt. Et roligt åndedræt i sig selv kan være beroligende. Det kan måske være svært at fokusere på åndedrættet, hvis det er uvant for dig, men prøv at placere en hånd på brystet og en på maven og på den måde mærke dit åndedræt.

Mærk efter

Det kan lyde lidt langhåret at “mærke efter”. Men en af årsagerne til at yoga kan være så beroligende er, at når du slipper tankerne og bare mærker strækket og åndedrættet så indfinder roen sig. At mærke efter kan også være at mærke brisen i den skønne danske sommer. Smage jordbæret, mærke græsset eller sandet mellem dine tær. Det vil alt sammen være modpoler til en hektisk hverdag og være med til at sætte farten ned, både fysisk og mentalt.

Er det svært at lægge dig ned og “bare” give slip? Så kan du smutte forbi min youTube kanal, hvor jeg har flere kortere og længere guidede sekvenser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: