Müslibar

Det føles så skræmmende at dele opskrifter! Det er noget nyt og så er det frygten for ikke at blive taget seriøst! Kender du det? Men det spøjse i det er, at det jo i virkeligheden også handler om at tage sig selv seriøst. Om at turde gøre det, der giver mening for dig! Om ikke at lade frygten begrænse men turde begå nye erfaringer.

Jeg arbejder med krop og sind og kost er en væsentlig faktor i forhold til begge!

Så her får du en opskrift på de lækreste müslibarer, uden rafineret sukker aka tomme kalorier.

Nu er det ikke fordi jeg går op i kalorier, men jeg går op i, hvad jeg tilbyder krop og sind!

I mange år har jeg ladet mig friste af, at købe de færdige müsli- eller proteinbarer. Men skal jeg være ærlig? De gør mig trætte og jeg får ondt i maven og kvalme af at spise dem. I know, hvorfor har jeg så spist dem? Fordi jeg ikke lige havde et alternativ. Altså indtil nu!!!

Hvis jeg nu selv skal sige det, så er de her müslibarer altså virkelig gode (underdrivelse, jeg synes de er fantastiske!). Jeg kommer da sikkert til at spise en færdigkøbt igen i ny og næ, men det er bare SÅ skønt at have en mulighed for at lave min egen. Og her får du opskriften så du også kan undgå mavebøvl og træthed!

Opskrift

  • 1 moden banan
  • 15 usvovlede tørrede abrikoser (ca 150 g)
  • 2 dl groft kokos mel
  • 2 dl havregryn (glutenfri, hvis det er bedst for dig)
  • 1 tsk salt (smag dig frem)
  • 1 spsk peanutbutter (smooth eller chunky, efter smag)
  • 1 dl mandler
  • 2 tsk fast kokosolie
  • 1 spsk kakaonips eller hakket chokolade for en mere “vovet” udgave
  • 1 dl poppet quinoa (kan købes i helsebikse eller søstrene grene)

Du kan også rive 1 rødbede fint og komme i dejen. Rødbede er naturens “Red Bull”

Sådan:

Start med at blende abrikoserne med bananen. Kom mandlerne i og blend lidt mere. Herefter kommer du kokosolie, kokos og havregryn i massen og blender til det har en god og sammenhængende konsistens. Du ved ikke for groft og ikke for fint. Bland herefter kakaonips eller hakket chokoladen og de poppede quinoa ned i blandingen. Kom blandingen i en form beklædt med bagepapir og fordel det (det er nemmest med dine hænder og pres det godt sammen) til det har en højde på ca 3 cm.

Bag i 20 min ved 175 grader. Køl det helt af inden du skærer ud til barer. Nyd din bar med fuld opmærksomhed ❤️ 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.