Indre motivation

“You are the creator of your life. Taking one step at a time”.

Vaner betyder, at vi ikke behøver tænke så meget over, om de mange valg, vi har i hverdagen, nu er ”farlige”. Én ting mindre vi skal spekulere på, det næsten rart i sig selv, ik’? 

Vaner giver os på den måde en følelse af tryghed. Mindre riscic giver ganske enkelt en større chance for at overleve og vores hjerner er groft sagt indrettede til reproduktion og overlevelse.

Vi kan kalde det at være på autopilot, hvor du handler pr. automatik. Eksempelvis når børster tænder om morgenen, køber det samme mærke vaskepulver eller kører samme vej hjem fra studiet eller job? Det er de mere harmløse vaner. Men der er naturligvis også vaner, der er mere betydningsfulde som eksempelvis det vi gør fysisk (rygning, kost, motion, de valg vi træffer i hverdagen og livet). Og vaner i form af det vi tænker, vores mindset (jeg er ikke god nok, andres forventninger er vigtige, jeg må ikke være doven osv.) Kender du det?

Der er mange typer af vaner og dermed forskelligt, hvordan du arbejder med dem! Skal du slippe en vane eller måske du forsøger at skabe en helt ny vane eller rutine? Tanker, følelser og handlinger hænger sammen. Det vi tænker og føler påvirker vores fysiske handlinger. Du kan sikkert sagtens høre forskellen på ”Jeg kan!” eller måske ”Jeg kan ikke”? Så når vi tænker ”jeg kan ikke, gæt, hvad der så sker?

Der kan være mange årsager til, at vi har svært ved at slippe gamle vaner og evt udskifte med nye og mere hensigtsmæssige vaner. I en stresset tid kan det måske være mangel på overskud. Men det kan også være fordi vi sket ikke er opmærksomme på, hvordan vi taler til os selv eller måske de følelser vi skaber omkring vores vaner. Mon ikke vi alle kender den her ; ”ah, det kan vente til i morgen…” ? Ikke så motiverende, vel’?

Motivation kan være noget, der kommer udefra. men spørg du mig, er det med motivation som med glæde, noget vi selv skaber. Eller du kan lære at skabe og dermed at blive dit eget indre heppekor! Om det så handler om at komme afsted til træning, meditere eller at skulle igennem en svær tid. Hvad vi siger til os selv og måden vi siger det på kan være afgørende! 

Når du bliver bevidst om tanker og følelser får du også muligheden for at ændre dem. Så du kan gå fra ”jeg er sådan en, der ikke kan” til at være ”Jeg kan, jeg vil og nu gør jeg det!”.

I filen herunder får du et udsnit fra mit online forløb ”mindfulness som mentaltræning”. Udsnittet er en refleksionsøvelse, der handler om din egen motivation. Derudover er der en side med bekræftende sætninger som inspiration til, hvordan du vil kunne motivere dig selv til at meditere. Sætningerne kan du også bruge som inspiration til, hvordan skaber du motivation til at begynde at løbe. Eksempelvis, hvordan føles det når du løber eller måske bagefter? Prøv altid når du skriver bekræftende sætninger at være så positiv som mulig. Positive ord som ”Åh det føles SKØNT!” er nu engang mere motiverende end eksempelvis ”Jeg gør det fordi jeg ikke e god nok” Eller enda bedre end ”jeg ønsker at blive bedre.” For så minder du fortsat dig selv om, at du ikke er god nok som du er.

Mindfulness som mentaltræning motivation5

Find hele udsnittet om motivation ved at klikke på linket her under.

Mindfulness som mentaltræning motivation

I videoen nederst deler jeg 2 fif med dig, der skal hjælpe med at skabe nye vaner.

Rigtig god fornøjelse!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: