Håndter forandring med mindfulness

Håndter forandringer og bekymringer med mindfulness

Det er uundgåeligt, at møde forandringer i livet. Så spørgsmålet er, hvordan vi håndterer dem når de kommer. Bliver du bekymret eller måske tænker du ikke så meget over det?

Tidligere brød jeg mig virkelig ikke om forandringer. Jeg frygtede at det betød smerte og ubehag. Når jeg ser tilbage forstår jeg nu, at det i virkeligheden var tilliden til mig selv, der haltede. Jeg havde programmeret mig selv til at tro, at jeg ikke ville kunne overkomme denne forandring.

I dag har jeg trænet mig selv i at acceptere forandringer som en naturlig del af livet. Lært at finde roen i det og huske mig selv på, at selvom nogle forandringer føles som en ubehagelig og ødelæggende storm, så kan forandringer – og storme, også kommefor at give plads til nye gode ting og muligheder. 

En af de øvelser jeg blandt andet har brugt, har været at huske mig selv på alle de forandringer jeg har været igennem, store som små. Husket mig selv på, at jeg kom godt igennem, ofte styrket. Men også husket på, hvor ofte det det så ud som svære forandringer, men ofte endte med at være begyndelsen på noget nyt og godt.

For at det skal kunne lade sig gøre er det vigtigt først og fremmest at ”finde roen i orkanen”. Så selvom forandringen virker som en ødelæggende storm, så find roen og styrken i ikke nødvendigvis at behøve at reagere. 

Og her kommer mindfulness ind i billedet. For mindfulness handler lige netop om at se, anerkende og acceptere tanker og følelser som de er, uden at kommentere, dømme eller reagere på dem.

Måske tænker du slet ikke over, at tanker og følelser skaber bekymring? Eller er du bevidst om, at du ikke behøver reagere? Ved at praktiserer mindfulness er det blandt andet det du styrker. At blive opmærksom på ”jeg bekymre mig”. 

Det er en naturlig del af det at være menneske, men spørg dig selv; hjælper det dig? løser det situationen? Gør det forandringen nemmere at komme igennem? Det gør det sjældent! Men vi bekymre os pr. automatik og fordi det nogle gange næsten kan føles farligt ikke at bekymre sig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: