Mere ro i hverdagen

Skab mere ro i hverdagen med 5 enkle remindere
Photo by Emily Campbell on Unsplash

“Balance means doing enough – not doing it all”

Ro er efterhånden en efterspurgt luksus tilstand! Der kan være mange forskellige årsager til, at vi har behov for at skabe mere ro i vores hverdag. Måske spørg dig selv, hvorfor efterspørg du mere ro? Hvad skaber eksempelvis det modsatte, nemlig uro?

Vi har brug for at vide, hvad vi er oppe imod. Eksempelvis er du særligt presset i en afgrænset periode og har brug for balance til at håndtere det? Eller lever du nærmest i en konstant stress. Bliv bevidst om, hvad du er oppe imod så du ikke forsøger at slukke et bål med en vandpistol.

Herunder får du 5 tip, eller måske nærmere remindere, til at skabe mere ro i hverdagen. 5 tip, der kan hjælpe med, at skabe balance, men som ikke vil slukke et konstant buldrende bål.

Åndedrættet

Vores åndedræt er den nemmeste måde at skabe mere ro i krop og sind. Et roligt åndedræt fortæller kroppen at den kan slappe af. Hvorimod et overfladisk åndedræt, som ved stress, fortælle kroppen om at gøre sig klar til kamp eller flugt.

Vi trækker vejret automatisk og derfor kan det for mangle være noget forvirrende at begynde at fokusere på sit åndedræt. For, hvordan trækker vi overhovedet vejret?

Følg dette link Åndedrættet, hvor du finder mere viden samt en helt konkret øvelse til at hjælpe dig med at bruge dit åndedræt mere bevidst i din hverdag.

Mentale pauser

Vi kan måske hurtigt komme til at tænke ”Hvis jeg lige skriver den her mail, imens jeg spiser. så sparer jeg lige lidt tid”. Én ting er, at forskning viser, at multitasking ikke er effektivt, noget andet er, at hjernen har brug for pauser. Præcis som med vores telefon har vi også selv brug for at blive ladet op i løbet af dagen. Her er 3 situationer du kan bruge som ramme for mere ro og en aktiv pause. Pauser, hvor du ikke også tjekker telefonen, ser serie eller – mentalt, løser dagens opgaver, eller konflikter.

  • Nærværet med andre
  • Når du bevæger dig fra a-b
  • Spis morgenmad med fuld opmærksomhed
  • Køen i supermarkedet

Naturen

Blid bølgeskvulp, duften af forårsblomster eller måske lyden af blade, der bevæger sig i vinden. Naturen kan noget når det kommer til at skabe ro. Måske fordi der i naturen ingen forventninger er til os? Du skal ikke være på en bestemt måde i naturen, der er intet du skal levere og naturen dømmer aldrig. 

I linket Sundhed på recept kan du læse om, hvordan man i Skotland kan få recept på gåture i naturen som alternativ behandling mod blandt andet depression. Gad vide, hvornår vi får det her hjemme???

FOMO

Eller Fear Of Missing Out! Udfordringen i den vestlige verden er, at vi i højere grad er nødt til at vælge fra. Vi skal styrke fokus på det, der er vigtigst for os og ikke forvente, at vi kan, eller skal, gøre alt. Døgnet har trods alt kun 24 timer – endnu.

Hvis du ikke allerede har læst indlægget kend dine værdier og lavet værdi øvelsen så vil jeg anbefale dig det. For når du er opmærksom på dine værdier (der naturligvis ændre sig i løbet af livet) så har du et stærkt fundament og et anker til at vende tilbage til; “er det jeg gør noget, der styrker det jeg ønsker for mit liv?” For spørg dig selv, hvor ofte fanger du dig selv i at se en meningsløs serie i stedet for at tage 10 min til lige at se dem du elsker i øjnene eller måske trække vejret?

Her får du 3 punkter du kan overveje i din hverdag

  • Stop op i den fysiske og mentale fart – slip autopiloten
  • Hold pauser fra de sociale medier
  • Fjern i perioder notifikationerne på din telefon

Meditation eller afspænding

– For der er en forskel! Med meditation træner du sindet til ikke ubevidst at forfølge dine tanker og følelser. Men istedet at stoppe op og give slip. Med afspænding lader du dig guide til at flytte fokus væk fra tanker og følelser for i dette øjeblik at kunne slappe af. Forskellen er dermed, at du med meditation guider dig selv og det kan gøres, hvor som helst. Med afspænding skal du befinde dig et roligt sted og guides enten via app eller en fysisk person. Men begge dele vil kunne skabe ro. Prøv evt min guidet meditation til at slippe bekymringerne og styrke ro, nærvær og glæde.

Er du nysgerrig på, hvad meditation er og hvorfor det kan give god mening at prioritere? Så kan du læse indlægget “hvorfor meditere”

Jeg håber mine 5 bud kan hjælpe dig med at skabe mere ro i din hverdage?! Efterlad meget gerne din kommentar her på siden! Har du spørgsmål? Søger flere redskaber eller andre remindere? Så skriv endelig. Jeg mener det, jeg vil ELSKE at høre fra dig! ❤️

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: