Godt nytår!

en nærende livsstil
Nærende livsstil
Photo by Tatiana Syrikova from Pexels

I disse dage er vi nok mange, der stopper op, kigger tilbage og reflekterer over året der er gået. Måske for derfra at kigge mod det nye år med drømme, håb og ønsker om forandringer.
Når vi ønsker at skabe forandringer er føste skridt naturligvis at blive bevidst om hvilke, men også om kvaliteten af dem.

Livsstil eller kur?

En kur kan virke tillokkende fordi de ofte lover resultater på kort tid, men er sjældent så holdbare i længden. En livsstil tager tid og lyder måske overvældende, men tager udgangspunkt i dig og dine behov. De kan ændres over tid og er derfor ofte mere holdbare.

Vi skaber en livsstil ved at blive mere opmærksomme på livet vi lever og de valg vi træffer. For at blive mere opmærksomme kan vi spørge os selv om følgende:
 

– Hvordan har jeg det?

– Hvad er vigtigt i mit liv?

– Hvad skal mit liv indeholde?

– Hvordan skal det føles i krop og sind?

– Hvad skal der til for at opnå det?

Lad mig dele lidt personlig erfaring.

Som så mange andre lider jeg af IBS og derfor besluttede jeg sidste vinter at gå over til plantebaseret kost, for at spise (mere) efter, hvad der nærer min krop. Jeg skiftede langsomt de animalske produkter ud med alternativer og her, næsten et år efter, er det blevet hverdag. I familien går jeg dog under kælenavnet ”radikal veganeren”, for jeg spiser fortsat det kød andre serverer og god ost og almindelig chokolade i moderate mængder. Med andre ord så lever jeg primært ud fra, hvad der nærer mig uden at det begrænser mig. 

Med en livsstil er der nemlig plads til at have dage, hvor vi viger fra det vi normalt gør vel vidende om at vi har lyst til at vende tilbage. Der er plads til at snuble og gøre sig erfaringer! Det handler ikke om at vi skal nå i mål til et bestemt tidspunkt eller er færdige når noget bestemt er opnået, men om det vi gør hver dag fordi det føles godt. Inden for mindfulness er det grundprincippet ”Uden stræben”. Det vi gør er ud af respekt for os selv og ud fra, hvad der nærer os lige nu og ikke fordi vi føler at vi bør gør det eller gør det af dårlig samvittighed. 

Med det vil jeg runde af for nu med ønsket om at dit 2022 bliver farvet af det der nærer, styrker og glæder dig fremfor noget skabt af dårlig samvittighed og burde.

GODT  NYTÅR!

Kærligst Jeanette

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: