# Hvorfor meditere?

Hvorfor meditere?

Hvad gavner mindfulness meditation? Hvorfor meditere? 

Først er det måske væsentligt at kende forskellen på mindfulness og meditation?!

Meditation kan nemlig være mange forskellig ting men med en fælles interesse i at stilne sindet. Når vi taler om mindfulness meditation så benytter vi mindfulness grundprincipperne som anker og retningsgivere til at forstå meditationen, samt at implementerer mindfulness i hverdagen.

Den guidede mindfulness øvelse, meditationen, skal du se som øvelsen eller træning, hvor du styrker fleksibiliteten af dit sind. Du styrker at slippe autopiloten og ikke blindt at forfølge tanker eller reaktion på følelser og fysiske handlinger. At kunne stoppe op og give slip. Dette har gavnlige fordele både i forhold til stress men også, hvis du ønsker at være mere bevidst i dit liv. Vi skaber vores tanker og følelser ud fra, hvad vi ser og har oplevet tidligere. Det du tænker bliver din virkelighed! 

Det du øver med de guidede øvelser er blandt andet opmærksomhed på specifikt fokus – åndedrættet eller måske nærværet med dig selv eller andre. Hver gang du opdager, at din opmærksomhed er blevet forstyrret af tankerne, eller måske lydene omkring dig, så stop op og læg mærke til hvad dette var og flyt så igen din opmærksomhed tilbage på dit fokus. Det vi øver i meditationen skaber nye forbindelser i sindet og hjælper os dermed til at implementerer mindfulness i  hverdagen.

Dette hjælper dig blandt andet med, at stoppe op, slippe speederen og autopiloten, vanen. Det kan være at mindske stress eller turde søge det job du altid har drømt om – samt meget andet naturligvis.

Det er væsentligt at være opmærksom på, at der er en forskel på afspænding og mindfulness meditation. Under afspænding bliver din opmærksomhed guidet væk fra dine tanker og følelser. Med mindfulness meditation handler det om at blive opmærksom på tanker og følelser. 

Mindfulness meditationens fordele

Så, hvorfor meditere? Når du mediterer og implementerer mindfulness i din hverdag vil du opleve, at det er et redskab til at styrke:

  • Indre ro
  • Større kreativitet
  • Bedre selvværd
  • Mere glæde
  • Mindre stress
  • Følelsen af at være vågen i livet
  • Styrker dit fokus

Kom godt igang med mindfulness meditation 

Brug gerne en af mine guidede meditationer et par gange om ugen eller måske hver dage. Find et sted og sid så du sidder behageligt og lad mig guide dig til mere ro, glæde og nærvær. Du finder de guidede meditationer under gratis downloads eller via youtube

5 minutters guidet meditation

10 minutters guidet meditation

Du kan også læse mere om mindfulness meditation ved at læse eller lytte til introen til mit 6 ugers online mindfulness forløb

%d bloggers like this: