Indhold mindfulness kursus

 UGE 1 : Intro

Vi starter stille og roligt ud. Første uge handler om at begynde at sætte tempoet ned og begynde at gøre noget anderledes. Du introduceres til en daglig åndedrætsøvelse som du bruger i 5-10 minutter. Åndedrættet har både en beroligende effekt og det vil være en væsentlig del af din træning fremadrettet.

UGE 2 : Opmærksomhed, fokus, accept

Du bliver introduceret til mindfulness meditationen, opmærksomhedsøvelsen, der vil være din basistræning i de kommende uger – og fremover generelt, hvis du vælger det. Øvelsen er en guidet øvelse på 5-10 minutter som du kan bruge hvor som helst og når som helst. Du bliver her også introduceret til de 3 begreber opmærksomhed, nærvær/fokus og accept.

UGE 3 : Body&Mind

Kroppen og sindet hænger sammen! I denne uge vil du derfor blive præsenteret for fysiske øvelser, der skal hjælpe dig til at mærke, hvordan sindets rumsteren påvirker og skaber symptomer i kroppen. Der vil her være tale om videoer på YouTube, som kun deltagere på forløbet har adgang til. Disse videoer vil være af forskellig varighed, igen for at gøre det nemmere at prioritere at få øvelserne lavet. Har du tiden til det kan du prioritere de lidt længere videoer. Øvelserne er kun liggende og siddende stillinger. Jeg vil anbefale at du i ugen fortsat forsøge også at lave din opmærksomhedstræning 5-10  minutter om dagen.

UGE 4 : Hverdagens pauser

At begynde at have fokus på dine daglige pauser handler om at begynde at få redskaberne opmærksomhed, nærvær og accept integreret i din hverdag. Du skal begynde at bruge dine pauser til at træne at stoppe hverdagsflowet, stoppe op og begynde at se redskaberne (opmærksomhed, nærvær og accept) som en del af din hverdag. På den måde bliver din hverdag en del af din træning på lige fod med måske at prioriterer at cykle på arbejde for din fysiske sundhed.

UGE 5 : Fortællinger og fortolkning

Vi har alle en indre fortæller i form af vores tanker. Denne fortæller skaber vi i løbet af vores opvækst og den bliver afgørende for måden vi lever vores liv på. Hvilke valg vi træffer – eller ikke træffer! Denne indre fortæller skal vi til at stifte bekendtskab med og måske begynde at gøre op med.

UGE 6 : Hverdagen (herunder stress)

Det er den sidste uge og du skal begynde at kigge på, hvad du har lært, og hvordan redskaberne og den viden du har fået kan bruges i din hverdag. I denne uge kommer vi også ind på lidt af et tabu og for mange et svært emne, stress. Du får en grundig introduktion til, hvad stress er, hvordan du mærker det, hvordan du begrænser det. Med andre ord, hvordan mindsker du selv stress i det liv du lever.

 

%d bloggers like this: