# Jeg mister tålmodigheden med opmærksomhedstræningen fordi det er så svært!

# Jeg mister tålmodigheden med opmærksomhedstræningen fordi det er så svært!

Udfordringen med opmærksomhedstræning er nok mest, at vi er vant til at have mål og vant til at måle og veje os selv i forhold til det. Med opmærksomhedstræning er det anderledes.

 Lad os sige at du har trænet i 10 min og opdager først når øvelsen er slut, at du har spekuleret hele øvelsen igennem. Hvordan reagerer du? Frustration? Irriteret?

Med opmærksomhedstrning arbejder man med “ikke dømmende”. I stedet for at se de 10 min fokus på spekulationer som frustrerende så træn dig selv i at tænke “wauw, hold da op, den her frustration er virkelig insisterende, der er virkelig noget her jeg må give slip på/ arbejde med”.

Vi er ikke perfekte ;o) og ja sommetider falder man i søvn under en øvelse –  så var det nok det du havde brug for. Eller måske glemmer, hvad du egentlig var igang med. Så en del af øvelsen er også at give slip på den dømmende tone. Slip målet og så være nysgerrig på det der så er. “Når jeg er træt bliver jeg mere udfordret på at være bevidst om mit fokus”, eller hvad det nu er.

%d bloggers like this: