#Kan jeg kun bruge mit åndedræt som fokus?

Dit åndedræt har du altid med dig og har en beroligende. Men, du kan i virkeligheden bruge alle gøremål som fokus til at styrke din opmærksomhed! Dog vil jeg fortsat anbefale at du dagligt bruger en klassisk meditation og ser det, du gør derudover som bonus.

Eksempler;

LYDE Sæt dig evt i et byrum og læg mærke til lydene omkring dig. Hvilken retning kommer lydene fra? Er lydene konstante eller kommer og går de? Er de høje eller lave, bløde eller hårde? Læg måske mærke til lagene af lydene. Og det rum som lydene skaber omkring dig.

LØB rigtig mange løber i dag.  Under din løbetur kan du have forskellige fokuspunkter, åndedrættet, kroppens bevægelse, naturen omkring dig osv. Hver gang du opdager, at din opmærksomhed ikke længere er på dit fokus men er hoppet over på tankerne, måske en kommenteren på dit løb, ja, så vender du tilbage!

Så du kan styrke din opmærksomhed med forskellige former for fokus. Det kunne også sagtens være at SPISE. Smage maden og være tilstede i det uden i tankerne at være på vej ind i det næste du skal.

%d bloggers like this: