Krop, kost og sind – det hele hænger sammen!

Hvad er sundhed i dag? Den ene dag skal vi spise det ene for at være sunde og den næste dag viser ny forskning (eller måske bare trend) at det er helt forkert. Der er også en forskel på om du prioriterer sundheden for at se ud på en bestemt måde eller for at ha’ det godt.

Her på siden finder du ikke kostplaner eller slanke tips men inspiration til sund mad, der i en samlet helhed er med til at styrke din mentalesundhed.

Mad og mental sundhed

Hvordan hænger mad og mental sundhed sammen? Kan man spise sig mentalt stærkere? Og hvad vil det i virkeligheden sige at være mentalt stærk?

Når jeg taler om kost og deler ”sundere” opskrifter så er det ud fra et helhedsbillede, hvor mange forskellige faktorer spiller ind. Mental sundhed er et bredt emne, hvor kost, motion, yoga og mental træning/meditation er en del af helheden.

Nogle af sammenhængene mellem krop, kost og sind er blandt andet, at vores tarmbakterier angiveligt påvirker vores sind. Måske du kender udtrykket en sund sjæl i et sundt legeme? Derudover bliver vores hormoner påvirket af forskellige fødevarer, der så igen påvirker både sind og krop – det hele hænger sammen.

Skal vi kigge på det helt pragmatisk så vil usund kost og fysisk inaktivitet skabe et ustabilt blodsukker, der vil gøre dig træt og hormonelt skabe mere ”stress” _ vigtigt at huske at stress i dag er mange ting! Når vi er trætte eller stressede kan vi have svært ved at fokusere og kan have en større tilbøjelighed til,at tænke negativt. Negative tanker og følelser handler om ren og skær ”overlevelse”. Og når vi er trætte eller måske stressede, så hiver vi hurtigere paraderne op.

Jeg ser kosten som en del af en større helhed og som noget, der ikke kan stå alene. Men en helhedsindsats med kost, motion og meditation kan gøre meget. Og det er det jeg gerne vil inspirere til. Og jeg håber du vil nyde opskrifterne ❤️

%d bloggers like this: