Mentale pause med mindfulness

Hvad er en mental pause?

I vores hverdag bliver der stillet større forventninger til vores hjerne, vores måder at arbejde- og studere på samt vores digitale liv. Det betyder at vores hjerner arbejder anderledes og mere og især mere fokuseret end tidligere.

Derfor kan det være en god ide af og til at give din hjerne en pause – en mentalpause. Du kan sammenligne det med, at var kroppen på samme arbejde så ville du, mere eller mindre løbe hele dagen. Hårdt ik’?

Så denne mentale pause er måske 5 minutter, hvor du slipper livet omkring dig. Mobilen, jobbet, bekymringen, planlægningen osv eller rettere slipper tankerne om det. I stedet skal du være tilstede i det du gør. Smage den mad du spiser, lytte til samtalen du sidder i, mærke vejret du sidder, står eller går i, mærke åndedrættet, høre lydene osv.

På den måde kan du give din hjerne mange små, men tiltrængte pauser, i løbet af din dag og du kan føle mere overskud. Og det er blandt andet det vi træner og styrker når vi praktiserer mindfulness.

Vil du igang med mindfulness, det at træne din opmærksomhed, nærvær og accept? Du kan starte med at lytte til min 5 minutters gratis guidet mindfulness meditation

Tilmeld dig min nyhedsmail og modtag et gratis 14 dages online forløb, der introducerer dig til principperne og teknikkerne fra mindfulness.

Tilmeld dig Nyhedsmailen

%d bloggers like this: