# Skal jeg ignorere mine følelser?

Det mener jeg bestemt ikke at du skal!

Der ligger meget viden og årsag i vores følelser og på den måde bliver de meget reelle! Står du i en situatuation, hvor du reagerer så prøv stedet at vise venlighed og nysgerrighed, der er to af mindfulness grundprincipperne. Det du skal lære er ikke skubbe følelser væk, men at forholde dig til dine følelser uden nødvendigvis at reagere på dem. På samme måde som vi kan lærer at observere følelser så kan vi også lærer at observere følelserne.

Ex smerte ved tab.

Smerten, følelsen, er reel og viser at du har mistet – hvilket ingen bryder sig om! De følelser, der opstår er dog helt ok selvom de føles svære! Måske vi har lyst til at skubbe følelsen væk fordi den føles hård og svær eller fordi vi ikke ved, hvordan vi skal være i den? Vi kan starte med at vise omsorgen for os selv. Minde os selv om at smerten opstår fordi vi har mistet noget af værdi.

Her kan vi benytte grundprincippet uden stræben. Vi ønsker måske at smerten og sorgen skal forsvinde så vi bliver glade igen, eller at vi får det tabte tilbage igen, men smerte har sin egen tid at heles i.

Læs evt blog indlægget Find ro og omsorg i din sorg

Læs evt mere via link om tanker og følelser

%d bloggers like this: