Tanker & Følelser

Tanker og følelser, det er lidt noget uldent noget, ik’? Noget der rumsterer i vores hoveder og måske svære at forholde sig til, hvad siger du?

På sin vis startedede jeg min viden om tanker og følelser den dag jeg blev født. Helt ubevidst har de været en stor del af mit liv. I dag, hvor jeg ikke bare har lært dem at kende, men også forstået deres oprindelse og årsag, hjælper jeg andre med at forstå deres tanker og følelser – deres mindset.

Hvorfor skal vi nu tale om det? 

Det skal vi fordi tanker og følelser skaber vores liv – på godt og på ondt. Jeg kunne skrive en hel bog om tanker og følelser (måske jeg skulle gøre det…) så her får du bare en kort intro til, hvad de to (måske) uhåndterbare begreber står for.

Tanker

Tanker bruger du groft sagt til at forstå dig selv og det du oplever omkring dig. De hjælper dig til at forstå de situationer du befinder dig i, din omverden men giver naturligvis også en forståelse af dig selv. Tanker er et hjemmefabrikeret produkt og farves blandt andet af, hvad du tidligere har oplevet(erfaringer), dit humør (følelserne) samt værdier (ønsker eller frygt). Tanker skaber din virklighed, billedet af det liv du lever.

Tankerne kan være tilbagevendende – især hvis der er noget du ikke forstår eller måske noget du glæder dig til? Tanker kan også være som aber, der svinger sig fra gren til gren også kendt som monkeymind. Du kender det sikkert. Du tænker på én ting og pludselig er du et helt andet sted?

Tanker_jeanetteselvig_coaching

Følelser

Dine følelser er et slags reaktionskatalog…. Din hjerne arkiverer her tidligere gode og dårlige følelsesmæssige situationer. Det skal hjælpe dig til, at skulle du stå i situationen igen, så har du en passende reaktion. Jo flere gange du står i situationen jo kraftigere reagerer du følelsesmæssigt.

Følelser kan virkelig føles ubehagelige – og dem er vi nok slet ikke gode til at tale om? Men husk på, at der altid er en årsag til en følelse. Jeg kan godt li’ at se det som, at vores følelser prøver at passe på os. Også selvom det er svære følelser.

Du kan se det som din følelses intention. Hvis du vil forstå en følelse så skal du naturligvis først mærke og anerkende at den er der. Mange føler måske de skal undertrykke dem, komme låg på? Men spørg heller, hvad er følelsens gode intention? Hvordan forsøger den at passe på dig? Det kan naturligvis godt være, at du ønsker at ændre en følelse, men første skridt er at forstå den og acceptere den

Jeg håber dette har givet dig inspiration til at gå på opdagelse i dine egne tanker og følelser? 

 

Tilmeld dig min nyhedsmail og få konkret viden, øvelse og tips til at styrke dit nærvær. Incl. 10 min guidet øvelse!

Tilmeld dig Nyhedsmailen

 

 

%d bloggers like this: