Y O G A Stilarter

Der findes efterhånden mange forskellige yoga stilarter. Man kan måske gå så langt som til at sige, at der findes så mange forskellige stilarter som der findes undervisere. Vi lægge alle vores personlige præg på undervisningen. Herunder vil jeg præsentere dig for de 3 stilarter jeg underviser i.

F L O W (også kendt som vinyasa)

Flow er den dynamiske form for yoga, hvor du bevæger dig i takt med dit åndedræt. Denne time vil være udfordrende for koordination, balance og styrke. Føler du sig meget stiv kan timen virke svær, da det kræver bevægelighed at komme ind og ud af stillingerne. Men det er altid min opfattelse, at ingen ved det før de har prøvet det, så kast dig endelig ud i det. Selvom Flow yoga er den mere dynamiske stilart så bliver vi også i stillingerne, dog ikke i så lang tid.

H A T H A

Mine Hatha hold er mere rolige og mere fordybende set i forhold til flow holdene. Vi holder stillingerne i længere tid, hvilket gør det muligt både at arbejde dybere med kroppen og forståelsen af stillingens anatomi. Som oftest vil der også på mine hatha hold være flere siddende og liggende stillinger.

Y I N

Yin er den diamentrale modsætning til flow. Med yin yoga er det kun siddende og liggende stillinger, hvor vi holder stillingerne i flere minutter ad gangen. Med yin arbejder du ikke så fokuseret på at strække dine muskler men har fokus på det væv, der holder dine muskler sammen – bindevævet. Yin yoga kan virker meget provokerende – både på grund af den langsomme facon – men også fordi der som udgangspunkt ikke er noget mål – Du behøver ikke at kunne nå dine tær (hvilket jeg nu aldrig mener bør være et mål i sig selv!) og det behøver ikke være pænt. Her arbejder vi med, at ah og til er less more.

Yin yoga er dermed også super at bruge som en meditativ yoga form, da du komme langt ned i tempo og (måske) får provokeret tankerne.

Undervisningstider

%d bloggers like this: