Jeg får ofte en masse spørgsmål, der handler om yoga udsyr. Naturligvis en del omkring måtter men også det øvrige. Derfor har jeg lavet denne side, hvor jeg deler min erfaring. Dog er det også min erfaring, at det ofte er smag og behag, så nogle gange må man prøve sig frem 😉

Måtter

Måtterne findes i dag i alverdens afskygninger! Her kan det være godt at tænke på, hvilken yoga stilart du primært skal bruge den til. Hvis jeg skulle købe ny måtte ville jeg kigge efter følgende kriterier:

  • 4 mm tykkelse
  • Behagelig overflade
  • God længde – min 180 cm men de fås også længere!

Jeg har selv haft et par forskellige måtter og har måtte sande, at pris og kvalitet hænger sammen. Så har du mod på det så invester i en af de gode fra start af.

Blokke

Mange har tendens til at se blokke som et lidt for tydeligt tegn på, at vi ikke kan nå vores tær. Men det er virkelig en misforståelse i min verden. Jeg  E L S K E R  mine blokke!

Jeg vil efterhånden kalde mig selv for ok smidig, men jeg bruger altid blokke! De hjælper til, at jeg ikke behøver tænke på, hvor mine hænder og arme er men rent fokusere på ben men især ryggen. Ofte bliver stillingerne udført forkert fordi vi tro, at vi skal kunne nå ned. Så brug blokkene til at arbejde bedre med kroppen i stillingerne!

Bælte

At have et bælte kan bestemt også noget! Igen bliver det en forlænger, der hjælper dig til at arbejde fornuftigt med kroppen i den aktuelle stilling. Eksempelvis i et liggende hasestræk, hvor du så kan slappe af i din nakke og skuldre!

Pude

En almindelig pude eller en af de her lange puder kan være gode til YIN, RESTORATIV yoga samt til meditation. Selv har jeg en ammepuder og den gør det også ganske fint.

Tæppe

Et tæppe kan være rart at have til afspændingen men selv undervejs i yogaen kan det være fint. Det kan eksempelvis bruges som ekstra polstring under dine knæ, du kan lægge det i dine knæhaser i barnetsstilling, hvis du har svært ved at bøje sammen i knæet. Derudover kan du stikke det ind under dit haleben i siddende stillinger, så du får støtte til din lænd.

Toesox

Toesox – eller handsker – er strømper med gummidutter under. Mange bruger dem for bedre at kunne stå fast. Jeg har selv forsøgt mig med dem, men de passer ikke så godt til min fod og tær, så for mig bliver det ubehageligt – igen her må du prøve dig frem.

Ét sidste råd

Så mit sidste råd er, at der i dag findes rigtig mange udgaver af både måtter, blokke og enda af disse Toesox. Langt hen af vejen er det min erfaring, at pris og kvalitet hænger sammen. Men skal du lige teste kan det måske være fint nok at tage den billige udgave først og tjekke om det dur.

Pøj, pøj med dine indkøb!

HUSK

at skrive dig op til min YouTube kanal og få et par fifs til blandt andet udstyr der!